Lokakuu tuo tullessaan kunnon myräkän

Julkaistu

Tiistaiksi on ennustettu kunnon myräkkää! Myrskypuuskia ja reilusti vesisadetta. Tässä blogitekstissä siitä, miltä myräkkä tämän hetken ennusteissa näyttää.

Tuuliennuste tiistaksi 1.10. (kuva: Foreca)

Matalapaineen keskus liikkuu maan keskiosan poikki kohti itää. Tuuli alkaa voimistua jo maanantain ja tiistain välisenä yönä, vaikka laajimmillaan voimakkaan tuulen vyöhyke on tiistaina iltapäivällä. Myrskypuuskia on odotettavissa, mutta varsinaista myrskytuulta ei ole ennustettu; ei silti mahdotonta, etteikö sitä jollakin havaintoasemalla voisi lyhyesti esiintyä.

Sateet liikkuvat Suomen yli seuraavasti: yöllä pääsadealue on vasta lähestymässä meitä lännestä.

Kuva: Foreca

Aamuun mennessä se on jo levinnyt maan etelä- ja keskiosaan. Sade näyttää painottuvan pienehköön voimakkaamman sateen alueeseen ja laajempaan kuurottaisen sateen alueeseen.

Kuva: Foreca

Iltapäivään mennessä etelärannikolla sää on poutaantunut, sadealue liikkuu maan keskiosassa.

Iltaan mennessä tilanne ei tämänhetkisen ennusteen mukaan muutu valtavasti.

Yön lähestyessä sadealue vähitellen heikkenee.

Kuva: Foreca

Kuten kuvista saattoi huomata, toinen sadealue vaikuttaa tiistaina Pohjois-Lapissa, jossa sataa myös lunta.

Tiistain sademäärä yhteensä näyttää seuraavanlaiselta:

Kuva: Foreca

Ennusteen mukaan maan keskivaiheilla saattaa tulla jopa 50 mm vettä, vaikka painotus onkin 10-30 mm kertymien välillä.

Vaikuttava lokakuun aloitus! Oman paikkakuntasi tilannetta myräkän aikana kannattaa seurata sivuillamme http://foreca.fi. Tuuli- ja sade-ennustekartoilta tilanteen etenemisen näkee erityisen hyvin.

3 vastausta artikkeliin “Lokakuu tuo tullessaan kunnon myräkän”

  1. Siltähän se taas vaikuttaisi, että Jyväskylään povatut sateet häippäsevät jonnekin muualle. Ei tullunna niitä 30-40 mm:n sateita taaskaan? Korkeat mäetkö estävät tulon Napa-Suomeen?
    Toisaalta ei saapuva matalapainekaan ole vielä 10-20 vuotta sitten laajojen ja syvien matalapaineiden veroisia, joista vettä tuli putkeen jopa pari vuorokauttakin. Ajat entiset eivät koskaan enää palaa. :)

  2. Torstain tienoilla on sitten mahdollisuus saada räntää/lunta etelämmäksikin. Perjantai-aamuna voi ensilumen määritelmä täyttyä Jyväskylän korkeudella asti.

  3. Sodankylässä mennään torstaina termisen talven puolelle ja pysytään siellä ainakin muutama päivä. Jäädessään aikakirjoihin tämä olisi selvästi etuajassa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.