Wappusää 2017

Julkaistu

Tampereen Teekkarit lähettivät meille perinteeksi muodostuneen Wappusääanomuksen!

Tampereen Teekkareiden Hyvän Wappusään anomus (Kuva: Foreca)

 

Tässä vastauksemme heille.

 

Viite: Anomuksenne 18.4.2017

Arvoisa Teekkariväki,
Kiitämme teitä hyvän Wappusään anomuksestanne.  Olemme pohtineet tämän Wapun säävaihtoehtoja huolellisesti ja päätyneet seuraavanlaiseen ratkaisuun:

Wappuaatto
Wappu on arvokas ja ylevä juhla, siksi haluamme aloittaa sen tänä vuonna riittävän dramaattisesti. Draamaa luomaan on valittu lauantaina Suomeen rantautuva matalapaineen keskus, jonka mukana sataa vettä, räntää ja lunta, mahdollisesti myös kissoja, koiria ja muita eläinkunnan jäseniä. Tuultakaan ei tule puuttumaan!
Jotta Wapun juhlinta pääsisi käynnistymään täydessä loistossaan, Wappuaattoiltana sateet alkavat väistyä Tampereella ja yleisemminkin eteläisessä Suomessa. Lakkien asettaminen päähän on jännittävä hetki, joten halusimme säilyttää jännityksen myös säässä: sekä Tampereella että muissakin etelän suurissa asutuissa kaupungeissa sadekuurojen mahdollisuus elää yhä! Lakkien asetus saattaa tapahtua siis auringonpaisteessa tai sadekuuron säestämänä. Pitäkää huoli, että juhlajuoma ei pääse vesittymään mahdollisen kuuron sattuessa!
Haalareissa tulee usein kuuma, halusimme välttää sen tänä Wappuaattona. Siksi lämpötila pidetään Wappuaattoillan juhlallisuuksissa alle +5 Celsiusasteessa koko maassa.

Wappuyö
Wappuyö on aika, jolloin sadekuurojen häiriötä ei kaivata. Pidimme siksi huolen siitä, että kuurot kaikkoavat ja juhlijat saavat jopa ihailla tähtiä. Selkeän taivaan sivutuotteena lämpötila pääsee laskemaan nollan alapuolelle, mutta sen ansiosta juhlakansan juomat pysyvät kylminä ja juhlijoiden mieli virkeänä!
Jos Wappuyötä viettää Tampereen pohjoispuolella, erityisesti Oulun seudulla tai Lapissa, pahoittelemme; jotta saisimme Tampereen Wappusään kohdalleen, sateet oli pakko siirtää maan pohjoisosan ylle. Pohjoisessa Suomessa sisäWappu kuulostaa mitä parhaimmalta vaihtoehdolta.

Wappupäivä
Wappupäivään mennessä sateet saadaan siirrettyä  Keski- ja Pohjois-Lapin ylle, Tampereella ja eteläisessä Suomessa Wappusää tulee olemaan mitä mainioin! Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja  lämpötila saattaa nousta jopa +10 Celsiusasteeseen, viime viikkojen jälkeen ylellisiin lukemiin. Suosittelemme ansioituneille juhlijoille aurinkolaseja, jotta valon kirkkaus ei himmennä juhlan tunnelmaa. Aurinkolasien avulla myös Wappupallojen kimallus häikäisee vähemmän.
Summatakseni tämän Wapun sään, teemana on ”Feeniks”: Lumipyryn, vaakarännän ja myrskypuuskien aiheuttamasta alhosta nousee uusi, uljas, aurinkoinen Wappu!

Ikävä kyllä tänäkään vuonna edustajamme eivät pääse juhlimaan kanssanne, mutta osallistumme hengessä Tampereen Teekkareiden Wappuun jokaisella kuohuvan juoman kilistyksellä!

Mitä kunnioittavimmin,
Forecan Säämestari ja Wappusäävastaava,
FM, MuM, FSM, FWSV Joanna Rinne

 

Foreca toivottaa kaikille hauskaa Wappua!

29 vastausta artikkeliin “Wappusää 2017”

 1. Haha, entinen Tampereen teekkari kiittää! Mukavaa wappua kaikille!

 2. Teekkariporukan olis kannattanut tehdä anomus Auringolle kuukausi takaperin, jotta saiskos vähän flareja kehiin. Viimeisen päälle typerää hommaa tuo teekkarivouhotus, saman opinahjon kävin, mutta ilman haalareita, teekkarilakkia tai koskessa räpiköintiä.

  1. Kerropas Leone, paistaako noissa kartoissa vihreällä/keltaisella/punaisella merkityille (eli normaalia lämpimämmille) alueille eri aurinko kuin sinisellä merkityille (eli normaalia kylmemmille) alueille?

   Viimeisin vuorokausi:
   https://www.esrl.noaa.gov/psd/map/ANIM/sfctmpmer_01a.fnl.30.gif

   Viimeisimmät 30 vuorokautta:
   http://www.esrl.noaa.gov/psd/map/images/rnl/sfctmpmer_30a.rnl.gif

   Olettaisin, että ihan sama aurinko se paistaa joka paikkaan. Eli eipä taida aurinko olla nyt syyllinen näihin paikallisiin säihin.

   1. Mitään noin typerää olekaan hetkeen tullut vastaan. Kyse on siis aktiivisuuden vaikutuksesta suihkuvirtauksiin ja sitä kautta ilmamassojen sijaintiin. 31.3. kirjoitin tänne seuraavaa, kun säämallit näyttivät vielä ihanan lämmintä kevättä:

    ”Jos palataan vuoden 1867 katastrofikeleihin, niin silloinhan juuri vallitsi samantyyppinen ilmanpainekuvio kuin nyt näyttäisi virittyvän:
    http://www.geophysica.fi/pdf/geophysica_2000_36_1-2_069_jantunen.pdf
    Ja hämmästyttävästi juuri tuolloin oltiin aurinkominimissä muutenkin matalan syklin päätteeksi:

    http://www.solen.info/solar/cycl10.html”

    Nyt on vastaava tilanne, joten kylmä huhti-toukokuu saattaa olla tilauksessa.”

    Myös Ilmatieteenlaitos on itse todennut tutkimuksessaan, että aktiivisuus vaikuttaa Skandinavian paikallisilmastoon. Perehdy asioihin.

    1. Vain nuo sinun loputtomat hörinäsi ovat typeriä.

     Auringon aktiivisuusvaihteluilla ja Suomen keväiden lämpötiloilla ei ole yhtään minkäänlaista korrelaatiota.

     Auringon aktiivisuus on ollut pienoisessa laskussa jo 60 vuotta, ja samana aikana Suomen keväät ovat lämmenneet reilusti.

     1. Herra AGW voisi olla solvaamatta muita ihmisiä, tämä ei ole Suomi24.

     2. Miksi en voi vastata nimimerkin ”Nimimerkki” viestiin? Vastaan sitten omaani:

      Tarkistapas ”Nimimerkki” uudestaan, kumpi ensin sanoi toisen juttuja typeriksi, Leone vai minä.

     3. Toivoisisin asiallisuutta kaikilta, toi edellieenn blogi viesti sai alleen ihan hirvittävän määrän vähemmän mukavaa keskustelua…

 3. Eli taas tuli teekkareille kostea vappu. Harmi.

 4. Eilen oli Helsingissä kevään ensimmäinen päivä. Semmoinen että kuului titityy ja ei pää jäätynyt pyöräillessä. Tästä se alkaa, juhannuksena sitten aloitellaan kesää.

 5. Jetti tekee hurjan laajan käänteisen omegan ja koukkaa Espanjan kautta. Kyllä tämä kevät alkaa olla lopullisesti menetetty.

 6. Omien laskujen mukaan Helsingissä satoi tässä huhtikuussa lunta seitsemän kertaa.
  Ilomantsissa on lunta 70cm:) Siellä siirrytään suoraan talvesta kesään, jos ajattelee että kevät alkaa lumien lähdettyä.

 7. Tänään vappuaattona ainakin 95% Suomesta lienee lumipeitteen alla. Keskimääräisen lumipeitepaksuuden osalta jouduttaneen menemään aika kauas taaksepäin, kun on koettu vastaavaa. Pitäiskö herätyskellojen jo soida?

 8. Pitääkö mennä surulliseen vuoteen 1867 asti?

  http://www.kysy.fi/kysymys/mista-vuoden-1867-luonnottomat-saaolot-johtuivat

  Silloin kylmyyttä vahvisti vielä laaja arktinen merijää.

 9. Pohjoinen merijää voi paksusti ja Norjan pohjoisrannikolta mitattuna jään reuna on noin 600kilometrin päässä. Pitää vain toivoa että ilmavirtaukset ei tule sieltäpäin koko ”kesää”.

  1. Miksi valehtelet?

   Pohjoinen merijää on pinta-alaltaan parhaillaan lähes ennätysvähissä ja tilavuudeltaan todellakin ennätysvähissä.

 10. Keski-Suomesta ylöspäin lumipeitteen paksuus tänään on monin paikoin reilusti isompi kuin keskimäärin maaliskuussa vuosina 1960-1991!

  https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/20966/suomenlu.pdf?sequence=1

  1. Ja Keski-Suomesta alaspäin se on ollut jo noin 1,5 – 2 kuukautta tai itse asiassa koko talven vähäisempi kuin keskimäärin.

   1. Ei ole ollut vähäisempi kuin keskimäärin koko talvea, marraskuun alussa lunta oli täälläpäin ainakin tavallista enemmän, mutta viileän alkutalven jälkeen olikin sitten lauhempaa pitkään.

 11. Onnistuitte taas tuottamaan Sään! Joka kerta tämä teiltä onnistuu, kiitokset siitä. Ansiokkaasti vaihteleva, kuin buffetpöytä. Jokaiselle jotakin!

  1. Ennen oli sanonta, että ”herra se taas uuden päivän julkaisi”.

 12. Ja 7.5.2017 pakkaset palaavat Suomeen!!! Ihan uskomatonta, että toukokuussa näin etelässä on pakkasta öisin! Sekaisin ovat maailmankirjat.

 13. Globaalilämpötila on myös uponnut Euroopan johdolla:

  https://wattsupwiththat.com/2017/05/01/global-temperatures-plunge-in-april-the-pause-returns/

  El Nino -juhlat on juhlittu AGW -leirissä, paluu arkeen on edessä.

  1. Ilmasto se vaan lämpenee koko ajan, jäätiköt sulavat ja merenpinta nousee, ihan riippumatta sinun ja valemeteorologi Wattsin kirsikanpoiminnasta.

   1. Ei lämpene tällä hetkellä, ja mitä kirsikanpoimintaa tuo on jos koko maapallon lämpötila on tippunut reilusti huhtikuussa ?

    Saman asian voit todeta täältä:
    http://models.weatherbell.com/climate/cdas_v2_hemisphere_2017.png

    Itse jatkuvasti linkkaat tuon saman NCEP jutun lämpötiloja kuten tässä linkissä :
    Viimeisin vuorokausi:
    https://www.esrl.noaa.gov/psd/map/ANIM/sfctmpmer_01a.fnl.30.gif

    Nyt syytät toista ihmistä kirsikanpoiminnasta kun se käyttää samaa lähdettä kuin sinä :D

    rauhoitu :)

    1. Maapallon ”keskilämpötilassa” on sellainen veikeä ominaisuus, että vaikka säteilytase pysyisi muuttumattomana, niin silti keskilämpötila voi muuttua. Keskilämpötila on nimittäin riippuvainen lämmön jakutumisesta: mitä epätasaisemmin lämpö maapallolla jakautuu, sitä alempi on keskilämpötila. Eli jos pohjoiset leveysteet ovat hyvin kylmiä ja päiväntasaajan seudulla vastaavasti on normaalia lämpimämpää, niin maapallon keskilämpötila laskee. Näin jetin sijainti vaikuttaa välittömästi keskilämpötilaan ja Pohjois-Euroopan kylmyydellä niinikään on yhteys maapallon keskilämpötilan laskuun.

     1. Te kaksi pakkomielteistä denialistia, Peikko ja Leone, ette näköjään ymmärrä eroa säällä ja ilmastolla. Ja se ilmasto lämpenee edelleenkin, jäätiköt sulavat ja merenpinta nousee, ihan riippumatta teidän loputtomasta denialismihörhöilystänne.

 14. Fluxi vetelee pohjamudissa, eikä jetti jaksa pysyä kireänä.

  http://www.solen.info/solar/

 15. Lumipyryä lykkää ensi viikoksi. Niin sitä pitää.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.