Ensi viikolla +10ºC?!

Julkaistu

Lähestymme uutta viikonloppua!

Tällä hetkellä (perjantaina 10.3.) säärintama on matkalla ylitsemme, sen ylityksen jälkeen meillä sää muuttuu etelässäkin aurinkoisempaan suuntaan. Lauantai näyttää varsin hyvältä!

 

 

Kuukausiennusteen mukaan sekä tämä että ensi viikko ovat keskimääräistä lämpimämpiä, tämä näkyy ennustetuissa iltapäivälämpötiloissa: ajankohdan päivälämpötilojen keskiarvo vaihtelee etelän nollan vaiheilta maan keski- ja pohjoisosan muutamaan pakkasasteeseen, mutta tulevana viikonloppuna maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat nousevat pari astetta plussalle.

Yöt ovat silti kylmiä, auringon lämmityksellä on tähän aikaan vuodesta jo suuri vaikutus lämpötiloihin!

Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy hieman, mutta sää pysyy yhä poutaisena ja keskimääräistä lämpimämpänä.

 

 

Maanantaihin mennessä suuria muutoksia ei tapahdu, lämpötilat pysyttelevät viikonlopun tasolla ja pilvilauttaa esiintyy siellä täällä, mutta aurinkokin pääsee paistamaan.

Tulevan sään kiinnostavin, joskin epävarmin osuus on ensi viikon keskiviikon – perjantain seutu. Jo useampi sääennustemalli on ennustanut lämpimän ilmamassan ”vyöryä” pohjoiseen – Föhn-tuulen seurauksena ennusteet tarjoavat eteläiseen Suomeen jopa +10ºC lämpötilaa!

 

 

Jäämme seuraamaan ennusteita jännityksellä, tältä erää hyvää viikonloppua!

5 vastausta artikkeliin “Ensi viikolla +10ºC?!”

 1. Joskus vuosia sitten tässä blogissa oli ihan oikeita ilmastoaiheisia artikkeleja ja niistä keskustelua, mutta nykyisin on vaan tällaisia tiivistelmiä 5vrk sääennusteista, maustettuina iltapäivälehtiin paremmin sopivilla ”jipii tervetuloa ihana helle / kevät / aurinko” -toivotuksilla.

  Miksei koko palstaa vain lopeteta?

  1. Hei!

   Kiitos palautteesta – palautteet sisällöstä ovat meille tervetulleita! Olemme itsekin pohtineet sitä, minkäkaltaiset tekstit ovat lukijoille kiinnostavimpia; ennusteet, ilmastotiedot, eri sääilmiöiden kuvaukset ja niiden syiden selitykset vai jokin muu. Olemme kokeilleet ennusteita tässä välissä, mutta muutamme linjaa mieluusti sen mukaan, mitä halutaan eniten!

  2. Joo. Lisää ilmastoasiaa, niin sadaan tänne niitä ilmasto”skeptikoikoita” nolaamaan itseään

 2. Orlando. Voisitko mennä muualla itkemään ja kiusaamaan ihmisiä?

  1. Voisitko itse mennä muualle itkemään ja loukkaantumaan kun olet jonkun kanssa eri mieltä?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.