Kesälomaa odotellessa

Julkaistu

Liian lämpimän, aurinkoisen ja muutenkin houkuttelevan sään voi kätevästi piilottaa toimiston sälekaihtimen taakse.
Liian lämpimän, aurinkoisen ja muutenkin houkuttelevan sään voi kätevästi piilottaa toimiston sälekaihtimen taakse.
Kesän ottaessa ensimmäisiä haparoivia askeliaan, ajatus kesälomasta on vielä kaukainen haave. Loma on kuin utuinen kangastus vihreästä keitaasta taivaanrannassa. Se on siellä jossain, kaukana arjen ulottumattomissa.

Vaan ei näy aavikolla helmeilevää lähdettä, joka juottaisi riutuneen kamelin virkeäksi. Ei ole palmupuiden luomaa viileää varjoa antamassa helteeltä suojaa. Ei liioin tunnu käsiä hivelemässä hoitavaa balsamia kantohihnan hiertämiin haavoihin. Loma antaa odottaa itseään.

Toimiston sälekaihtimen raosta on voinut alkuviikon aikana nähdä jopa auringon, melkein tuntea sen lämmön paksun eristelasin läpi, mutta ei. Aika ei ole kypsä. Sorvin tulee pyöriä, rattaiden rullata ja näppäimistön rapista vielä tovi. Ei synny muuten blogitekstiä!

Heinäkuu vaikuttaa olevan keskilämpötilan ja aurinkotuntien määrän perusteella mitattuna otollinen lomakuukausi, mutta täydellinen kesälomasää on tietenkin puhtaasti makukysymys.

Siinä missä joku nauttii helteestä kuuman auringon alla, toinen kaipaa yöukkosia ja sateen ropinaa. Löytyy myös se vannoutunut kannattajajoukko, joille kylmin ja sateisinkin juhannus on se ainoa oikea hetki aloittaa loma. Monet odottavat myöhäiseen syksyyn. Kaikkien sanavarastoon ei loma edes kuulu tänä vuonna. Jos kuitenkin lomailet, niin millainen on sinun toiveittesi lomasää?

Sään takaa -blogin kävijätilastoissa on nähtävissä kesän tuomaa kausiluonteista nousua, joka vain kiihtyy kohti juhannusta. Erityisen mielenkiintoista on huomata, että blogikirjoituksille on muodostunut vakiintunut lukijakunta.

Juhan ”Ilmoja piteli ennenkin” -kirjoitus maaliskuussa 2011 aloitti blogitekstien vyöryn lukijoidemme iloksi. Itse liityin kirjoittajakaartiin helmikuussa 2012. Sitten Aleksi. Luetuin kirjoitus kautta aikojen tuli Miinan kynästä kesäkuussa 2011 aiheella ”Arvaa mitä on juhannuksena!”

Blogitiimimme haluaa yhdessä rintamassa kiittää lukijoitamme! Haluamme kehittää toimintaamme ja tuottaa entistä mielenkiintoisempia tarinoita, tapahtumia, onnistumisen hetkiä ja ei-niin-onnistuneita sattumuksia sään takaa. Laittakaa palautetta. Antakaa risua ja ruusua. Nyt on teidän vuoronne kirjoittaa!

Valokuva:
Sälekaihdin, Forecan toimiston ikkuna
Mika Toivonen

3 vastausta artikkeliin “Kesälomaa odotellessa”

  1. Olen lukenut sään takana juttuja jo jonkin aikaa. Minusta ne ovat kivoja sekä antoisia. Niistä saa mukavaa tausta tietoa säätiloista, sekä vähän muustakin. Toivonkin niiden jatkuvan.

  2. Älkää ennustelko Jyväskylään sateita, joita ei näy tulevan. Tarkistakaa vaikka havainnot huhtikuulta, kuinka paljon on satanut ennustuksiinne verrattuna. Yhtään ei voi luottaa vaikka kehoitatte sadetutkia tarkastelemaan. Onneksi en ole luottanut sade-ennustuksiinne vaan pistänyt vesipumput lappamaan vettä järvestä viljelmille.

  3. Blogit ovat piristävää luettavaa ja sääblogit etenkin silloin, kun ne sisältävät kansanperinteeseen ja kansanuskomuksiin liittyvää taustaa. Vanha kansa tiesi ja uskoi enteisiin vuosikymmenten kokemuksella. Niistä olisi mukava lukea lisää. Viralliset meteoroligiset sääennustukset ovat sitten oma juttunsa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.