Katso tuore juhannuksen sääennuste!

Julkaistu

Suomen ylle on voimistumassa korkeapaine. Juhannusviikonlopusta on tulossa suureen osaan maata aurinkoinen. Sadekuuroja odotellaan maan etelä- ja keskiosiin vasta sunnuntaina.

Etelä-Suomi:

Aatto on etelässä aurinkoisin
Juhannusaatto on aurinkoinen ja heikkotuulinen, kaunis kesäpäivä. Lämpötila nousee ylimmillään 20 asteen yläpuolelle. Merituulen ansiosta rantaviiva on hieman sisämaata viileämpi.
Juhannusyö on kirkas, tyyni ja viileä. Lämpötilat tippuvat 10 asteen alapuolelle. Ulkona iltaa viettävien kannattaa siis varata villapaitaa mukaan.
Juhannuspäivä ei ole enää ihan niin aurinkoinen kuin aatto, mutta aikalailla yhtä lämmin. Pilvisyys lisääntyy ensimmäisenä lounaassa, jossa voi tulla jo illalla joitakin sadekuuroja.
Sunnuntaiksi on luvassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja sade- ja ukkoskuuroja. Kuurot raikastavat ilman ja laskevat lämpötiloja. Illaksi sää jo kirkastu.

Keski-Suomi:

Itä-Suomessa on sunnuntainakin poutaa
Sekä juhannusaatto että -päivä ovat aurinkoisia ja heikkotuulisia, kauniita kesäpäiviä. Perjantai on ainakin alueen länsiosassa lauantaita aurinkoisempi. Päivälämpötilat nousevat ylimmillään 20 asteen tuntumaan, mutta juhannusyö on viileä. Silloin lämpötila voi laskea jopa +5 asteeseen. Mökkireissulle kannattaa siis pakata mukaan myös lämpimiä vaatteita.
Sunnuntaina korkeapaineen keskus väistyy Suomen itäpuolelle. Pilvisyys vaihtelee puolipilvisestä täyskattoon. Lännessä voi tulla aamusta alkaen sadekuuroja. Idässä on todennäköisesti vielä päivällä poutaa, mutta sadekuurojen riski kasvaa iltaa kohden.

Pohjois-Suomi:

Lappi lämpenee lauantaina
Suomen ylle voimistuvan korkeapaineen vaikutus ulottuu viimeisenä maan pohjoisosiin. Perjantaina on jo poutaa, mutta sää on edelleen koleaa. Itä-Lapissa pilvipeite pysyy tiukassa, mutta Länsi-Lapissa taivas voi kirkastua jo päivän aikana. Aurinkoisinta on Oulussa ja sen eteläpuolella. Pilvisessä säässä lämpötilat jäävät noin 10 asteeseen. Auringossa on noin +15 astetta.
Sää kirkastuu ja tuulet heikkenevät juhannusyönä. Lämpötila tippuu +5 asteen alapuolelle. Hallaa voi esiintyä missä vain, Pohjois-Lapissa ehkä jopa yöpakkasta.
Juhannuspäivänä Lapissakin päästään nauttimaan kesästä. Sää lämpenee niin että elohopea nousee 15 ja 20 asteen välille. Taivaalle muodostuu päivällä kumpupilviä jotka häviävät taas illalla. Ilma on lähes tyyni.
Sunnuntaina samantyyppinen sää jatkuu. Ilma on hieman lämpimämpää kuin lauantaina.

Yksi ajatus artikkelista “Katso tuore juhannuksen sääennuste!”

  1. Näyttäisi pitävän paikkaansa meidän sääennuste tuohon sinun tekemääsi . Kiitos hyvin tekemästä sääennuste jutusta Miina! :)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.