Juhannus -aiempaa aurinkoisempi ennuste

Julkaistu

Paras arvio juhannussäästä 19.6.2012. Kuva: Mtv3
Eilen oli ensimmäinen päivä kun juhannuksen säästä, lähinnä sateiden liikkeistä, uskalsi olla jotakin mieltä. Tuoreimpien ennusteiden mukaan matalapaineiden sijoittuminen Suomeen nähden näyttää suunnilleen samalta kuin eilen. Siitä voi päätellä että sää alkaa olla paremmin ennustettavissa ja ennustus tarkkuus on parantumassa.

Ennuste ei ole tavallaan muuttunut edellisestä. Suomi on matalapaineiden reitillä ja ylimmät lämpötilat ovat 20 asteen kieppeillä. Mutta!!!! juhannusviikonloppuna yläilmakehässä Suomen yllä on korkeapaineen selänne. Sehän tarkoittaa aurinkoista ja heikkotuulista! Voisiko ajoitus olla parempi!? Viikonlopun molemmin puolin sataa, mutta juhannus on aurinkoinen.

Juhannusaatto on poutapäivä koko maassa. Tai no Lapissa voi tulla joku kuuro. Ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa on aurinkoista. Juhannusyöstä on tulossa selkeä, heikkotuulinen ja siksi viileä. Juhannuspäivä on poutainen. Tai on todennäköisesti poutainen. Korkeapaine näyttäisi pitävän sateet poissa, mutta etelässä on olemassa sadekuurojen riski. Eikä sateisempikaan vaihtoehto ole vielä ihan pois suljettu. Pohjoisessa lauantai on joka tapauksessa aurinkoinen. Sunnuntaina korkeapaine heikkenee ja antaa sateille mahdollisuuden ainakin Etelä-Suomessa. Sen voisi muotoilla niin että sadekuurojen riski kasvaa Etelä- ja Keski-Suomessa sunnuntaina.

Aloitin niin itsevarmasti, että nyt on varma ennuste. Lopulta se ei taida kuulostaa niin varmalta. Palataan asiaan vielä torstaina!

4 vastausta artikkeliin “Juhannus -aiempaa aurinkoisempi ennuste”

  1. Ja kun minä niin luotin Miinan tämän aamuiseen ennusteeseen, että Jyväskylään tulee sadetta jo aamupäivällä. Nyt jäi kastelut tekemättä ja enää ei ehdi ennen juhannusta.
    Tumma pilvikansi oli välillä päällä, mutta vedestä ei tietoakaan. Eikö säätutkissa havaita vettä vai onko Jyskälän vesi tippunut jo matkalla tänne?

  2. Ei sada Vaasassakaan ainakaan vielä. Melko vaalea tuo pilvikerroskin vielä.

  3. Onko näköpiirissä suursäätilan muutosta Euroopassa ja lähinnä Suomea koskien Skandinaviassa? Helteinen ilmamassahan saavuttaessaan Suomen työntyy lähes poikkeuksetta idästä Venäjän puolelta, kuten vuonna 2010 kävi Liperissä mitatun ennätys lämmön suhteen? Milloin virtaukset ovat kääntymässä suotuisaan suuntaan, jotta nämä mahdolliset yli 30 asteen lämpötilat löytäisivät jälleen tiensä tänne ”kylmään Pohjolaan”? Edes pientä spekulointia tästä olisi mukava lukea täältä blogista!

  4. Tervehdys,arvelisin noin kahden viikon päästä helteitä?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.