Vuodenvaihteessa häivähdys selkeää säätä

Julkaistu

Sää jatkuu vuodenvaihteen yli erittäin vaihtelevana, tulossa on sekä hetkeksi selkeää että sateista ja pilvistä säätä.

Tiistaina uudenvuodenaattona sää on aluksi pilvinen suuressa osassa maata. Etenkin maan etelä- ja keskiosassa tulee paikoin lumi- ja räntäsateita, jotka liikkuvat vähitellen kaakkoon ja sää alkaa muuttua luoteesta alkaen selkeäksi. Samalla sää myös viilenee ja päivällä etelässä lämpötila on vielä paikoin nollan yläpuolella, mutta jo illalla pakkasta on lähes koko maassa. Luoteen ja lännen välillä vaihteleva tuuli on kohtalaista ja puuskat ovat paikoin koviakin, joten viima saa sään tuntumaan vielä kylmemmältä.

Sää selkenee hetkeksi uudenvuodenyönä.

Yöllä vuoden vaihtuessa on laajalti selkeää, mutta pilvisyys alkaa jälleen lisääntyä lännestä alkaen. Keskiviikkona uudenvuodenpäivänä seuraava sadealue kulkee jo Suomen yli itään ja sää on enimmäkseen pilvinen. Lännessä lämpötila kohoaa rannikolta alkaen muutaman asteen nollan yläpuolelle, mutta idässä ja pohjoisessa on vielä päivällä pakkasta, itäisessä Lapissa -12…-18 astetta. Torstain vastaisena yönä myös Itä-Suomesta Meri-Lappiin ulottuvalla alueella sää lauhtuu.

Torstaina maan etelä- ja keskiosassa on ajoittain aurinkoistakin, mutta pohjoisessa pilvisyys on runsaampaa ja sadealue lumi- ja vesisateineen kulkee jälleen Pohjois-Suomen yli itään. Lämpötila kohoaa iltaa kohti Itä-Lapissakin nollan vaiheille tai sen yläpuolelle, länsirannikon tuntumassa sekä Tornionjokilaaksossa lämpötila on +3…+7 astetta. Puuskainen lounaistuuli myös voimistuu.

Kuva: Matti Hietala

Loppuviikko jatkuu edelleen samankaltaisena. Ajoittain puuskainen tuuli voimistuu ja selkeä pakkassää sekä lauha ja paikoin sateinen sää vuorottelevat.