Pääsiäisenä keväisen lämmintä ja aurinkoistakin

Julkaistu

Pääsiäisviikonlopun menoliikenne alkaa kiirastorstaina aurinkoisessa poutasäässä ja lämpötila voi kohota maan eteläosassa paikoin jopa 17 asteeseen!

Kuva: Maarit Siitonen

Suomen säähän on jo useita päiviä vaikuttanut laaja korkeapaineen alue, joka on pitänyt sään enimmäkseen aurinkoisena ja poutaisena. Korkeapaine heikkenee loppuviikon ajan ja siirtyy vähitellen pois Pohjois-Euroopan yltä, mutta kiirastorstaina on edelleen laajalti selkeää. Pääsiäisen menoliikenne alkaa siis aurinkoisessa ja poutaisessa säässä. Lämpötila on torstaina iltapäivällä maan eteläosassa laajalti 15…17 ja länsiosassa 13…15 astetta, idässä on hieman viileämpää. Lapissakin päivälämpötila voi nousta paikallisesti kymmenen asteen vaiheille.

Ajankohdan tavallinen päivälämpötila vaihtelee etelän kymmenen asteen vaiheilta Pohjois-Lapin pariin asteeseen. Kiirastorstaina on siis monin paikoin viitisen astetta keskimääräistä lämpimämpää!

Kuva: Maarit Siitonen

Pitkäperjantaina on jo pilvisempää ja heikko matalapaine kulkee perjantain aikana Suomen yli, mutta lähes koko maassa on edelleen poutaista. Lämpötila on päivällä etelässä edelleen 15…17 ja maan keskiosassa 10…15 astetta, pohjoisessa enimmäkseen 5…10 astetta.

Vähitellen sää muuttuu ja pääsiäissunnuntaina sekä -maanantaina sää on tuulisempi ja sateetkin ovat paikoin mahdollisia, mutta edelleen on paikoin aurinkoista. Maan etelä- ja keskiosassa on päivällä 10…15 astetta, mutta pohjoisessa ja pilvisemmillä alueilla ei ole aivan yhtä lämmintä kuin edeltävinä päivinä.

Kuva: Matti Hietala

Lumi on jo sulanut suuresta osasta maan etelä- ja länsiosaa, mutta sulamisvesistä huolimatta aurinkoinen ja poutainen sää on kuivattanut maata ja viikonloppuna myös ruohikkopalojen riski kasvaa. Vaikka ulkoilusää on hyvä, kannattaa muistaa, ettei avotulta saa pelastuslain mukaan sytyttää ruohikkopalovaroituksen aikana!

Yksi ajatus artikkelista “Pääsiäisenä keväisen lämmintä ja aurinkoistakin”

  1. Koska viime vuosi oli hyvin kuiva ei oikein ole iloinen asia korostaa kuivan lämpimyyden positiivisia puolia. Vesisadetta kaivataan koska pohjavesikin on varsin alhaalla.
    Ehkäpä kaupungeissa ei tähän asiaan kukaan viitsi kiinnittää huomiotaan.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.