Lomasää kotimaahan ja rantakohteisiin!

Julkaistu

Etelä-Suomalaisten hiihtolomat ovat aluillaan!

Sen kunniaksi vilkaistaan sekä Suomen että muutaman suurimman rantalomakohdealueen (Kanariansaaret, Thaimaa, Dubai sekä Meksiko, Kuuba, Jamaika ja Florida) tulevien päivien säähän. Aloitetaan Suomesta:

Suomi

 

 

Viikonloppuna lauantai alkaa kauniissa säässä, mutta seuraavan illan ja yön aikana Suomen yli liikkuu lumimyräkkä (tosin etelässä sataa lähinnä vettä). Sunnuntaina myräkkä alkaa väistyä.

Lämpötilojen näkökulmasta Suomi jakaantuu kahteen osaan: iltapäivisin etelässä ja lännessä mennään jopa reilusti plussalle, kun taas muualla pysyvät pakkaskelit. Etelässä ja lännessäkin lämpötila tippuu öiden ajaksi pakkaselle, joten kannattaa varautua paikoin liukkaaseen keliin!

Viikonlopun jälkeen sää alkaa kylmetä hiihtolomaviikon nimen mukaiseksi. Sunnuntain ja maanantain välinen yö on kylmä ja laajalti selkeä, maanantainakin lämpötila pysyttelee enimmäkseen pakkasella. Tulevina päivinä pilvisyys on vaihtelevaa ja lunta tupsahtaa lisää ajoittain, runsaimmin näitä satunnaisia sateita tulee etelässä ja Lapissa. Etelässä lämpötiloissa voi tapahtua vielä pientä jojoilua nollan yläpuolelle, mutta enimmäkseen hiihtolomaa vietetään pakkassäässä.

Juuri nyt lunta löytyy lähes koko maasta, lähinnä Vaasan eteläpuolisella rannikolla lunta ei juuri ole. Sivuiltamme lumitilannekartta löytyy täältä!

Autoilijat, kannattaa muistaa reittisää-palvelumme, jonka avulla voitte etukäteen katsastaa säätiedot ajoreitillenne!

Vielä kartalla tiistain ja keskiviikon ennuste:

Tiistain ja keskiviikon ennuste (Kuva: Foreca)

 

 

Kanariansaaret

Kanariansaaret on varmasti yksi suomalaisten suosikkilomakohteita. Ei ihme, lämpötilat vastaavat tähän aikaan vuodesta Suomen ei-helteisen kesän lämpötiloja! Kurkistetaanpa, minkälainen viikko siellä on tuloillaan. Aloitetaan lähipäivien säävideosta:

 

 

Päivälämpötilat pysyttelevät parinkympin tietämillä, kuuroja tulee ajoittain, mutta myös aurinko pääsee paistamaan. Entä miltä näyttää tulevan viikon tilanne esim. Las Palmasissa?

Las Palmasin tulevan viikon ennuste (Kuva: Foreca)

 

Näyttää tosiaan Suomen kesältä – lämpötila laskee vienosti 15 asteen tietämille, muttei kuitenkaan sen alapuolelle. Täysin sateilta ei tämän hetken ennusteen mukaan säästytä, mutta sade on mieluummin ajoittaista kuin yhtäjaksoista. Pidetään peukkuja, että sateet vielä vähenisivät ennusteissa tulevien päivien aikana!

Voit seurata säätilannetta sivuiltamme!

 

Thaimaa

Thaimaa on edullisten lentojen myötä muuttunut suomalaisille Kanariansaarten kaltaiseksi suosikkilomakohteeksi. Siellä saa nauttia tropiikin lämmöstä ja tähän aikaan vuodesta sateitakaan ei tule aivan valtavasti. Miltä Thaimassa näyttää tulevalla viikolla?

 

 

Sateet pysyvät alkuviikolle asti turvallisesti Thaimaan eteläpuolella. Ensi viikon puolivälin jälkeen vaikuttaa siltä, että sateiden määrä lisääntyy. Lämpötila pysyy silti turvallisesti reilussa kolmessakympissä ja öisinkään ei tarvitse värjötellä – tiedossa pysyvästi meikäläisiä hellelukemia!

Voit itse seurata säätilanteen kehittymistä täältä.

Phuketin ennuste tulevalle viikolle (Kuva: Foreca)

 

Dubai ja Abu Dhabi

Useampi lentoyhtiö lentää nykyään suoraan Suomesta Dubaihin, joten myös sinne lähteviä hiihtolomalaisia riittää! Dubain lämpötilat eivät tähän aikaan vuodesta ole yhtä pakahduttavan kuumat kuin kesällä, joten liikkeelle voi lähteä ilman pelkoa lämpöhalvauksesta.

 

 

Viime päivinä Lähi-Idän alueelle on virrannut viileää ilmaa ja kylmän ilmamassan rajamailla oleva sadealue on jäänyt ajelehtimaan Dubain päälle. Sateet kestävät onneksi tästä vain päivän tai pari, sen jälkeen aurinko palaa näkyviin. Lämpötilat jäävät sikäläisittäin viileiksi, mutta meidän kesämme kaltaisiksi eli 20 ja 25 Celsiusasteen välille. Yölämpötilat pysyttelevät vähän 15 asteen alapuolella.

Dubain ennuste löytyy sivuiltamme täältä!

Dubain ennuste tulevalle viikolle (Kuva: Foreca)

 

Meksikonlahti (mm. Meksiko, Kuuba ja Florida)

Meksikon Cancun, Jamaika ja Florida ovat nousseet suosittujen matkakohteiden listalle. Lämpö on melko varmaa ja auringostakin saa tähän aikaan vuodesta nauttia ainakin suuren osan aikaa.

 

 

Lupaavalta näyttää! Aivan täysin sateeton alue ei ole, mutta pääosin sää vaikuttaa erittäin mukavalta. Jottei blogiteksti vanuisi aivan tolkuttoman pitkäksi, valitsin yhden paikan edutamaan tätä aluetta piste-ennusteessa: se on Meksikon Cancun. Alueelle tyypillisesti lämpötilat pysyvät lähellä kolmeakymppiä ja sateita tulee vähän, mutta enimmäkseen nautitaan poutasäästä.

Cancunin säätilannetta voit seurata sivultamme!

Cancunin ennuste tulevalle viikolle (Kuva: Foreca)

 

Näiden lisäksi matkakohteita toki olisi pilvin pimein! Esimerkiksi kaupunkikohteet ja hiihtokeskukset jäivät kokonaan tämän valikoiman ulkopuolelle.

Oletko sinä lähdössä hiihtolomalle? Mikä olisi sinulle ihanteellinen hiihtolomasää?

Hyvää hiihtolomaa kaikille loman aloittaville, loman odottelua tulevilla viikoilla lomaileville ja muuten vain helmikuista viikkoa muille!

2 vastausta artikkeliin “Lomasää kotimaahan ja rantakohteisiin!”

 1. Moi! Asia ei varsinaisesti luity tekstiin vaan tekstissäkin käytettyyn ”15 vrk:n” ennusteeseen. Huomasin että tälle päivälle 15 vuorokauden ennuste ”lupaa” Siilinjärvelle päivän ylimmäksi lämpötilaksi jotain -5,5 asteen ja 0,7 asteen välillä. Lämpötila on kuitenkin ilmatieteenlaitoksen mittauspisteessä Siilinjärvellä -1,2 astetta. Onko ennuste siis epälooginen vai johtuuko ristiriita siitä että jossain päin Siilinjärveä vuorokauden ylin lämpötila voi jäädä vaikka -5 asteeseen?

 2. Hei! Hyvä kun kysyit, nuo 15 vrk:n ennusteet näyttävät hämääviltä ajoittain hyvinkin isoine mahdollisen lämpötilan alueineen.
  15 vrk:n ennuste lasketaan näin:
  1) Ennustetta laskevalle koneelle annetaan aina ennusteen alkuun havaintotiedot. Asemia on paikoin harvassa, joten asemien välissä tapahtuvat asiat on pakko arvata. 15 vrk:n ennustetta eli parviennustetta varten tehdään 50 erilaista arvausta havaintoasemien välien säätilanteista, kaikki järkeviä ja mahdollisia, mutta hiukan toisistaan poikkeavia.
  2) Ennustemalli tekee ennusteen jokaisen 50 alkuarvauksen pohjalta.
  3) Sivuillamme näkyvässä 15 vrk:n ennusteessa lämpötilakäyrien tummin osa näyttää, mitä lämpötilaa 25 eli puolet 50 malliajosta paikkaan ennustivat. Vaaleampi värjätty osuus eli isompi alue näyttää kaikki tarjoukset eli riittää, jos yksi 50 malliajosta päätyi johonkin lämpötilaennusteeseen.

  15 vrk ennusteen avulla voi nähdä, kuinka helposti tai vaikeasti ennustettava säätilanne on. Jos lämpötilat pysyvät siististi kapeassa nipussa, ennuste on melko varma, kun taas leveälle alueelle leviävä lämpötilahaitari kertoo, että ennusteen epävarmuus on melko suuri.

  Toivottavasti tämä selvensi asiaa! :)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.