Aurinkoista viikonloppua!

Julkaistu

Ensimmäisten hiihtolomat ovat päättymässä ja toisten alkamassa!

Viikonloppu tarjoaa oivat ulkoilusäät sekä lomalaisille että muillekin – luvassa on aurinkoista säätä lähes koko maahan.

 

Lauantai ja sunnuntai

Lauantaina sää selkenee lännestä alkaen – ainoastaan idässä pilvipeite sotkee aurinkoista säätä kaipaavien suunnitelmia. Sateet jäävät vähäisiksi, ainoastaan Pohjois-Lapissa sataa paikoin vähän lunta.

Lämpötilat ovat hiihtolomalle sopivat; koko maassa on pakkasta, mutta ei järin kireää sellaista! Lukemat pysyttelevät yksinumeroisina.

Sunnuntaina etelä- ja lounaisrannikkoa liippaa läheltä sadealue, on siinä ja siinä, sataako esimerkiksi Turussa ja pääkaupunkiseudulla lunta vai ei. Muuten sää jatkuu lauantain kaltaisena: aurinkoista ja muutama aste pakkasta.

 

 

Maanantaista eteenpäin

Mahdolliset sateet väistyvät etelä- ja lounaisrannikolta yöhön mennessä, sunnuntain ja maanantain välinen yö on melko selkeä ja pakkasta saattaa olla paikoin jopa yli 20 astetta.

Viikon vaihtuessa vaihtuu myös säätyyppi: jojoilu nollan molemmin puolin alkaa taas ainakin maan eteläosassa. Sateita tulee harva se päivä milloin missäkin olomuodossa.

Maanantaina sateet pysyvät vielä vähissä, mutta tiistain vastaisena yönä Suomeen pyrkii jo sateita. Niiden ajoitus ja reitti on vielä kovin epävarma, joten niitä katsotaan tarkemmin viikon alussa.

 

 

Lopuksi vielä kuva sään kehittymisestä tiistaista keskiviikkoon:

Kuva: Foreca

 

Oikein hyvää viikonloppua sekä lomallisille että lomattomille! :)

3 vastausta artikkeliin “Aurinkoista viikonloppua!”

  1. Joanna tämä aurinkoinen pakkassää on haitarista. Onko harmauden ystäville luvassa helpotusta koska.

    1. Onneksi pilvet ilahduttavat meitä kuitenkin suurimman osan aikaa! :D

  2. Kevät saisi jo alkaa. Eipähän taida vielä maaliskuussa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.