Viikonloppuna ulkoilusää – ihanaa!

Julkaistu

Viikonloppu on jo ovella! Minkälaisessa säässä saamme viettää sitä? Entä miltä näyttää ensi viikon sää?

Perjantai

Ilmavirtaus on kääntynyt luoteen puolelle, meille puhaltaa kuivaa ja kylmää ilmaa. Maan eteläosa on ilmamassojen rajapinnan tuntumassa, joten huomenna perjantaina etelässä on odotettavissa osin pilvistä säätä ja lumi- tai räntäkuuroja, ehkä vähän vettäkin. Muualla maassa on selkeä ja aurinkoinen sää ja muutama pakkasaste.

Perjantain sääennuste (Kuva: Foreca)
Perjantain sääennuste (Kuva: Foreca)

 

Lauantai

Lauantai on sään puolesta viikonlopun helmi! Aivan Suomi-neidon otsalohkon ja peukalon tuntumassa voi sadella vähän lunta, muuten koko maan säätä kuvaamaan tarvitaan yksi ainoa symboli: aurinko! Tulee mieleen takavuosien sketsisarja, jossa kartalle lätkittiin aurinkoja ”Scorchio!”-sanan säestyksellä. (Pieni erotus – sketsisarjassa lämpötilat pysyttelivät neljänkympin tienoilla, meillä ollaan nollan tuntumassa tai pakkasen puolella)

Lauantain sääennuste (Kuva: Foreca)
Lauantain sääennuste (Kuva: Foreca)

 

Sunnuntai

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sää alkaa lauhtua, maan keski- ja pohjoisosaa leviää pilvisyyttä ja jonkin verran lumisateita. Voipa sunnuntaiaamuna maan eteläosassa tulla jokunen vesikuurokin, vaikka  muuten maan eteläosassa pilvistyminen pääsee kunnolla vauhtiin vasta sunnuntain aikana. Sunnuntaina nollaraja ajelehtii Lapin yllä. Suomen sisällä lämpötilaerot ovat aiempaa suuremmat: Pohjois-Lapissa pakkasta voi olla yli 10 astetta, kun taas maan etelä- ja keskiosassa ollaan 0…+4 asteen vaiheilla!

Sunnuntain sääennuste (Kuva: Foreca)
Sunnuntain sääennuste (Kuva: Foreca)

 

Alkuviikko

Viikon alussa kylmä ilmamassa voittaa ja alkaa puskea lauhaa ilmaa kohti etelää. Maan eteläosassa pakkaselle siirrytään vasta tiistaihin mennessä. Tiistai on kaunis pakkaspäivä, mutta keskiviikosta alkaen ennuste on vielä varsin epävarma; tämä ennuste tarjoaa pakkasta, mutta toiset lauhaa ja sateista säätä. Jäämme odottelemaan tarkempia tietoja.

Ensi viikon sääennuste (Kuva: Foreca)
Ensi viikon sääennuste (Kuva: Foreca)

 

Mukavaa, hauskaa ja/tai rauhallista viikonloppua! Nauttikaa auringosta!

6 vastausta artikkeliin “Viikonloppuna ulkoilusää – ihanaa!”

 1. Joanna nyt riittää tuo aurinko. Suomen talvi on muutenkin liian valoisa. Harmaus, tihkusade ja mustat ikkunat on parempi. Katsellaan kesällä aurinkoa enemmän ja tarkemmin.

  1. Pöh!

   Tammikuu on ollut erittäin pilvinen ja nyt sitä aurinkoa tänne ja sassiin

   1. Ei aurinko paistanut jo liikaa vielä vähemmän kiitos Suomen talvi on liian valoisa. Aurinko saa suksia kuuseen vielä kaksi kuukautta

 2. ”Viikon alussa kylmä ilmamassa voittaa ja alkaa puskea lauhaa ilmaa kohti etelää.” Sattuiko Joannalle kirjoitusvirhe lauseen lopussa?

 3. Miten voi ennustus olla näin täysin pieleen? Lauantai umpipilvistä ja satelee. Missä on se scorchio?

  1. Hei! Ongelmana lienee se, että tämä ennuste oli edellisen viikon lauantaille. :)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.