Joulu on ohi, mutta sää jatkuu!

Julkaistu

Joulu on ohi! Kuten blogin lukijat jo totesivat, nyt ei tarvitse vähään aikaan arvuutella tulevan joulun säätä. Katseet kääntyvät juhannukseen…

Ei huolta, blogissa juhannuksen sää ei ole ajankohtainen vielä hetkeen, nyt katsellaan, mitä tuleman pitää välipäivinä ja vuodenvaihteessa.

Tiistai ja keskiviikko eli 27. ja 28.12. ovat koko maassa, tai ainakin aivan rantaviivaa lukuunottamatta koko maassa, pakkaspäiviä. Aurinkokin näyttäytyy, etenkin keskiviikko on melkein koko Suomessa selkeä!

Tiistaina pienen hikan onnen tielle tuo tuuli: luoteistuuli puhaltaa etenkin länsiosassa maata navakasti, Selkämeren rannikolla on odotettavissa jopa kovaa tuulta. Myrskypuuskatkaan eivät ole poissuljettu vaihtoehto. Hatuista kiinni!

Tässä tiistain ja keskiviikon ennuste videona:

 

Entä seuraavaksi? Seuraavat neljä päivää eli torstaista sunnuntaihin voi sään puolesta niputtaa yhteen. Vuodenvaihdetta vietetään lauhassa säässä. Sateita tulee tämän hetken ennusteen mukaan lähinnä maan pohjoisosassa, maan etelä- ja keskiosasta sateet pysyttelevät enimmäkseen poissa.

Videolla näkyy lämpötila, erityisesti nollarajan liikehtiminen torstai-sunnuntai-välillä. Siniset sävyt kuvaavat pakkaslukemia, keltaoransseilla alueilla lämpötila pysyy plussan puolella.

 

Vuodenvaihteen jälkeen on näkyvissä niin suuri muutos säätyypissä, että en malta olla laittamatta siitäkin videota mukaan! Videolla näkyy lämpötilojen kehitys ensi viikon maanantaista keskiviikkoon. Ennusteen mukaan lämpötilat romahtavat pakkasen puolelle oikein kunnolla etelässäkin! Kylmän alueen edetessä saattaa olla odotettavissa myös lumisateita, mutta sade-ennuste on noin pitkälle vielä niin epävarma, että en niistä puhu vielä sen enempää.

 

Mukavaa välipäivien viettoa!

10 vastausta artikkeliin “Joulu on ohi, mutta sää jatkuu!”

 1. GFS-ajoissa on jo usean päivän ajan ollut näkyvissä jopa arktista ilmaa tammikuun alkuun ja siten ihan paukkupakkasia. Toivottavasti tuo toteutuisi!

 2. Ihanaa, jos tulisi kunnon talvi sittenkin! Eletään toivossa!

  1. Talvea kaipaisin itsekin, toivo elää! :)

   1. Joanna miksi kaipaat talvea. Itse haluaisin Suomen talvista vielä nykyistäkin pimeämpiä nykytalvet on liian valoisia ja kuivia.

    1. Mieltymyksensä kullakin, yhden täydellinen säätila on toisen piina! Omat sääsuosikkini ovat talvella runsas lumikerros ja yli 25 astetta pakkasta, kesällä +30-35 astetta ja kosteaa. Ehkäpä pitäisi ryhtyä muuttolinnuksi ja vaihtaa paikkaa puolivuosittain. ;-)

 3. Joulu ei muuten ole vielä ohi. Tänään (27.12.) on kolmas joulupäivä ja huomenna neljäs. Ja jouluhan loppuu vasta loppiaisena.

  1. Tottahan tuo! Omassa sanankäytössä joulu jää helposti aattoon, ensimmäiseen ja toiseen joulupäivään. Ei pitäisi unohtaa sen jälkeistä joulun aikaa!

 4. GFS-ajo lupaa reippaampia pakkasia pohjoiseen, mutta etelään vain muutamaa pakkasastetta tammikuun toisesta päivästä alkaen. Plussalle siirrytään jo viides päivä eli loppiaisaattona.
  Paukkupakkasia on lähimpänä meitä kaukana Vienanmeren takana.

 5. Joanna unohtuiko pääsiäinen ja vappu mikäli unohtui niin tässä ne on

  Pääsiäinen

  Pitkäperjantai +4 rs
  Lauantai +9 se
  Pääsiäissunnuntai + 12 se
  Pääsiäismaanantai +11 pp

  Vappu

  Aatto +9 vk
  Päivä +11 se

  1. Totta! Kieltämättä pääsiäisen ja vapun säätä arvuutellaan mediassakin runsaasti ja hyvissä ajoin. Josko kohta tulisivat ensimmäiset pääsiäisen säätä koskevat puhelut… ;-)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.