Ensi viikon tuulet

Julkaistu

Tänään on suuressa osassa maata saatu nauttia aurinkoisesta säästä, vaikka pilviltä ja sateilta ei ole täysin vältytty. Huomenna sunnuntaina sateet painottuvat maan etelä- ja länsiosaan, sateiden joukossa saattaa aamulla esiintyä paikoin luntakin.

Suunnataan katse silti ensi viikkoon; säätyyppi on muuttumassa sateiseen suuntaan. Kuten allaolevassa kuvassa näkyy, lähipäivinä ilmavirtaus kääntyy lounaan puolelle:

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Keski-Euroopassa ilmamassa on huomattavan lämmintä, mutta Suomi jää ilmamassojen välisen rajavyöhykkeen alle, liikkuvien matalapaineiden (ja niihin liittyvien sateiden) kulkureitille. Sen takia tulevien päivien ennusteissa näkyy parikin suurempaa sadealuetta:

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Sateiden ja pilvien takia elohopea ei suuressa osassa maata jaksa kivuta tämänhetkiselle tasolle. Mikäli aurinko pääsee pilkahtamaan, lämpötilakin nousee varsin nopeasti: ollaanhan nyt enää noin 2,5 kuukauden päässä juhannuksesta, eli aurinko paistaa meille samassa kulmassa kuin syyskuun alkupuolella!

Tässä vielä symbolikartta ensi viikon ti-to-välille (tietokonemallin lämpötilakentässä näkyy ennustettu pilvipeitteen rakoilu etelässä torstaina):

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Hyvää viikonloppua ja ensi viikon alkua kaikille!

Yksi ajatus artikkelista “Ensi viikon tuulet”

  1. Mitenkähän lie noiden sateiden laita, kun niitä mulkataan päivittäin jopa tunneittain?
    Miten tällaisiin sade-ennusteisiin pitäisi suhtautua?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.