Winter is coming!

Meteorologimme Pekka Pouta osallistui MTV Sportin Talvimaratoniin ja sekoitti sosiaalisen median ympäri maailman pukeutumalla Game of Thrones -fantasiasarjan päähahmoksi, Ned Starkiksi. Pakko myöntää, ettei kyseinen sarja ollut kovin tuttu aiemmin, mutta kyllähän sitä piti pari jaksoa katsoa. ”Ei huano”, voisi tähän todeta.

Talvimaraton jatkuu MTV:llä vielä loppuvuodenkin, joten kannattaa seurata tuoreimpia käänteitä ja muitakin ajankohtaisia sääaiheisia uutisia ja julkaisuja mm. MTV Sään Facebook-ryhmässä.

Pekka Poudan mahtipontinen Winter is coming -video on jo noteerattu Kiinassa saakka ja lisää huomiota satelee. Videolla Pekka povaa talven saapumista, eikä ihan suotta, sillä viikonlopun ja -vaihteen aikana talven merkkejä on vääjämättä ilmassa. Lapissa pakkanen uhkaa ensi viikolla kiristyä 20-30 asteeseen, joten kyllä, winter is coming – ainakin tilapäisesti.

Tässä Pekan jo legendaksi muodostunut Winter is coming. Ja tämän linkin takaa löytyy jatkoa Talvimaratonille. Viihtyisää viikonlopun jatkoa!

Videon lähde: Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=8sS7-CfPn6Q)

Tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Huomioita säästä. Pysyvä linkki.

9 vastausta kirjoitukseen

 1. ifj. PÁLYI Zoltán sanoo:

  Come Winter! Come, come Winter!…

 2. Johanna sanoo:

  Talvi on tulossa VIHDOIN. Kuka sitä odottaa?

  • Henna Loppi sanoo:

   Minä masennun näihin ainaisiin vesisateisiin, en edes viitsi aukaista verhoja kun sää on niin masentavaa kun tulis lunta se tois valoa pimeyteen oletko kuullut absobtiosta jaemissiosta. Tummat pinnat absorboi eli imee valoa (musta maa) ja vaaleat emittoi sitä (heijastaa) ja pakkasella vois aurinkokin vilahtaa mutta ei vesisateella. Nautin talvesta ja pakkasesta en siis vesisateesta. Hullu joka viittii tällä kelillä nokkaansa pihalle laittaa muuten kun juostakseen autolle ja päästäkseen kattelemasta mokomaa ankeutta.

 3. Bosse sanoo:

  Ei tule talvi vielä. Ehkä tammi-helmikuun vaihteessa saattaa pakastaa oikein kunnolla. Sateet loppunevat tyystin näiden pikkuisten sadetta sisältävien matalapaineiden myötä.
  Tämä on totuus!:)

  • jani talvensaari sanoo:

   viimeksi kun kesä oli viime kesän kaltainen niin kävi juurikin noin.

 4. Jussi sanoo:

  Osaako Markus sanoa kuinka isoa poikkeamaa plussan puolelle joulukuun ennusteet näyttävät? Ainakin ollaan ennusteissa reippaasti plussan puolella etelässä kuten niin usein.

  • Markus Mäntykannas sanoo:

   Tuoreimman Euroopan keskuksen kuukausiennusteen valossa poikkeama lämpimämpään suuntaan olisi merkittävä: 1-3 astetta, paikoin enemmänkin kuun alussa.

   • Jussi sanoo:

    Kolmen asteen poikkeama olisi nykyään aika ”maltillinen”, jos niin voi sanoa. Ennätysvuonna 2006 taisi olla +6 astetta keskiarvoista.toisaalta 2012 oli upea luminen joulukuu. Onko muista talvikuukausista mitään ennakkoa? Tässä on kaksi sen verran ankeaa talvea alla, että odotan, että viimeistään helmikuusta tulisi vihdoinkin kunnon talvikuu.

    Erikoista muuten on minusta se, että nyt on jo viides peräkkäinen lauha tai hyvin lauha marraskuu, kun taas lokakuu oli neljäs peräkkäinen keskiarvojen mukainen tai korkeintaan vähän lämpimämpi. Mistä lie johtuu?

    Kolme viime helmikuuta on ollut erittäin lauhoja. Pakkasia odotellessa…

 5. Jussi sanoo:

  Kun marraskuu on ollut hyvin lauha ja joulukuukin näyttää sellaiselta, niin on kyllä todella lähellä, meneekö kaikkien aikojen lämpöennätys rikki tänä vuonna Suomessakin. Vähän riippuu paikkakunnasta, milloin edellinen ennätys tehtiin, mutta Helsingissä johtaa vuosi 2008, jossain kai vielä 2000. Joulukuut ovat kyllä olleet säännöstään hyvin leutoja, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. MIksiköhän juuri joulukuut?

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.