Tarkempi katsaus vappusäähän

Julkaistu
Ilmapalloja Huomenta Suomen studiossa tänä aamuna. Angry Bird taitaa olla tämän vapun hitti.

Tänään vappuaattona Lapissa on liikkeellä sateita. Ylä-Lapissa tulee lunta, muualla lapissa vettä tai räntää. Sade on kuitenkin aika ohimenevä ilmiö, sillä sadealue liikkuu nopeasti kaakkoon ja Länsi-Lappiin virtaa kuivempaa ilmaa. Ensi yönä saattaa sataa vähän Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Mutta mitä minä sateista jauhan, kun pääosin vapun sää on siis poutainen! Pilvisyys kyllä lisääntyy tänään maan etelä- ja keskiosassa. Se tarkoittaa, että taivaalle ilmestyy yhä paksunevaa ylä- ja keskipilveä, josta aurinko kyllä saattaa pilkotella paikoin läpi. Lämpötila nousee ylimmillään Etelä-Suomessa 14-15 asteeseen. Aivan rannikolla on kyllä merituulen vuoksi useita asteita viileämpää. 10 asteen raja kulkee likimain akselilla Oulu-Jyväskylä-Lappeenranta. Lapissa lämpötila on 5 asteen vaiheilla.

Ensi yönä sää selkenee koko maassa ja lämpötila käy maan pohjoisosassa pakkasella, etelässäkin on vain muutama aste lämmintä. Aamukin on siten melko viileä.

Vappustudiota

Vappupäivänä on koko maassa poutaa. Lapissa kuitenkin pilvisyys lisääntyy päivän myötä, kun taas Oulun eteläpuolisessa Suomessa on aurinkoista, jopa selkeää. Lämpötilat ovat pari astetta alempana kuin vappuaattona, eli haarukka on Lounais-Suomen 13 asteesta Lapin vain muutamaan lämpöasteeseen.

Puuskainen luoteistuuli tekee vappupäivästä hieman kolean oloisen, kannattaa pitää ilmapallosta tiukasti kiinni. Tuulen suunta on kuitenkin mm. Suomen suosituimman vappupiknikpaikan eli Kaivopuiston kannalta edullinen, sillä tuuli käy mantereen puolelta. Näin meren yläpuolinen kylmä ilma ei pääse puskemaan rannikolle (kuten tänään vappuaattona käy).

Tässäpä oli minun työpäiväni tällä erää. Nappasin teille muutaman kuvan Huomenta Suomen studion vappusomistuksista. Kehtaisinkohan mennä lähetyksen jälkeen kärkkymään noita macaron-leivoksia… Hyvää vappua, kevään ja työn juhlaa kaikille lukijoille!

4 vastausta artikkeliin “Tarkempi katsaus vappusäähän”

  1. Liisan forecast lupailee ihan mukavia kelejä ja vieläpä hyvin kohdennettuina:)

    Ei muuta kuin hauskaa Vappua kirjoittajillekin!

  2. Kyllähän Liisa on varmasti sen ”macaronin” ansainnut:)

    Hauskaa vappua kaikille kirjoittajille!

  3. Hyvvee vappua kaikille blogien lukijoille ja kirjoittajille! :)

  4. Onko Forecalla joku jäänyt kiinni Angry Birdsin pelaamisesta kun töitä olisi pitänyt tehdä? ;)

    Waput! :)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.