Aurinkoinen alku viikolle – kuinka pitkään se jatkuu?

Julkaistu

Suomi on tällä hetkellä korkeapaineen keskuksessa, joten kolmas hiihtolomaviikko alkaa koko maassa aurinkoisessa pakkassäässä. Päivällä pakkanen on heikkoa ja onneksi myös tuuli on pääosin heikkoa (lauantaina puhalsi ilkeä pohjoisviima, ja se kyllä tuntui vaikka mittarissa ei ollut juuri mitään). Öisin voi kuitenkin esiintyä kireää pakkasta. Vuorokauden lämpötilavaihtelu on suurta: esimerkiksi Lapissa pakkanen voi öisin kiristyä 25 asteeseen ja lauhtua päiväksi alle 10 asteeseen.

K niin kuin kirkasta ja kivaa ulkoilusäätä.

Aurinkoinen sää jatkuu todennäkoisesti ainakin keskiviikkoon, etelässä mahdollisesti torstaihinkin. Korkeapaine alkaa kuitenkin väistyä itään viikon keskivaiheilla. Keskiviikkona pilvisyys alkaa lisääntyä pohjoisessa ja torstaina sataa Lapissa luntakin. Seuraavan kunnon sadealueen ajoituksesta mallit ovat tällä hetkellä hämmästyttävän yksimielisiä: lumisade alkaa lännessä perjantai-iltana ja lauantaina lumisadealue kulkee koko maan yli itään. On aika harvinaista, että viiden päivän päähän ulottuva ajoitus sadealueelle olisi näin tarkka! Miettikääpäs, että se matalapaine, johon sadealue liittyy, ei ole vielä edes muodostunut, vaan alkaa syvetä Yhdysvaltain itärannikon edustalla joskus ensi yön aikana.

Aurinkoisia hiihtopäiviä! Itse olen enemmänkin kevätihmisiä, joten nautin ajatuksesta, että aurinko vääjäämättömästi sulattaa myös hankia…

2 vastausta artikkeliin “Aurinkoinen alku viikolle – kuinka pitkään se jatkuu?”

  1. ” Miettikääpäs, että se matalapaine, johon sadealue liittyy, ei ole vielä edes muodostunut, vaan alkaa syvetä Yhdysvaltain itärannikon edustalla joskus ensi yön aikana.”

    Onhan ilmasto kertakaikkiaan mielenkiintoinen… Saas nähä mikä on todellisuus ens viikonloppuna.

    Nyt nauttimaan K-keleistä!!!

  2. Aurinko on sitä jotakin! Ainakin minä saan hurjan latauksen lisävirtaa siitä kun aurinko paistaa. Ei tarvitse kuin huomata, että selän (ikkunan) takana on aurinko tullut pilven takaa esiin, ja johan piristyy. Syksy ja talvi ovat olleet sellaista pilviaikaa, että se masentaa. Ja kun ilma muuttuu näin dramaattisesti, ei mikään tunnu paremmalta.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.