Joulusään loppusilaus

Julkaistu

Joulun sääennuste ei enää ole radikaalisti muuttunut edellisestä. Ainoa suurempi muutos on se, että aattona kirkastuminen ei olekaan niin nopeaa: etelästä nousee sadealueeseen vielä uusi aalto, minkä ansiosta vesisateet väistyvät etelästä vasta illansuussa. Vastaavasti Itä-Suomessa lunta pyryttää koko jouluaaton!

Aaton ja joulupäivän välinen yö on kirkas pakkasyö mutta joulupäivänä lännestä saapuu seuraava sadealue, joka antaa lisää vettä ja räntää maan etelä- ja keskiosaan, pohjoiseen tulee lunta. Kaiken kaikkiaan sadealue on kuitenkin melko heikko ja kapea.

Aiemmin sanoin, että kyllä sieltä jotain on lännestä tulossa Tapaniksikin. Myrskyltä näyttää. Länsimyrsky puhaltaa etenkin Pohjanlahdella ja maa-alueillakin varsinkin länsirannikolla tuuli voi olla vaarallisen voimakasta. Sateitakin myrskyyn liittyy, mutta vettähän ne ovat suurimmassa osassa maata – ainoastaan Lapissa sataa taas lunta. Lapissa tuulikaan ei ylly myrskyksi.

Lähden tästä itsekin joulun viettoon Keski-Suomeen. Rauhallista joulua kaikille blogin lukijoille!

2 vastausta artikkeliin “Joulusään loppusilaus”

  1. Pystyykös raketit ampumaan lumesta vai täytyykö ostaa teline eli onko lunta?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.