Kurja sääennuste

Julkaistu

Kuva: Patu Manninen
Tälläiseen päivään sopii Kirsi Kunnaksen runo Määritelmiä kirjasta Tiitiäisen pippurimylly.

Piikkistä oloa, sanoi piikkisika.
Vetistä, väitti vesirotta.
Tuulista, tuumi tuulihaukka.
Pilvistä, sanoi pilvi ja satoi,
joten se on ainakin totta
mitä sanoi vesirotta.

Totta, vesirotta! Lapissa ja itärajalla tuiskuttaa vielä aamulla lunta. Maan länsipuoliskolla sataa jo vettä, ja pohjoisessakin sateet ovat muuttumassa vedeksi päivän aikana. Totta on sekin mitä tuumii tuulihaukka. Tuulee kovaa etelän puolelta. Läntisillä merialueilla ei olla kaukana myrskylukemista.

Hauskaa päivän alkua, säästä huolimatta!

4 vastausta artikkeliin “Kurja sääennuste”

  1. Hei, olen täällä Kristiinankaupungissa ja katsellut sadetutkaa, joka näyttää ettei sada, vaan täällä on satanut kaatamalla koko aamun klo 6.sta asti.
    Olen ihmetellyt miksei sade näy tutkassa!!

    1. Sade saattoi tulla niin matalasta pilvestä että tutkakaiku kulki sateen yli eikä siksi rekisteröinyt sitä. Joskus käy niin. Joskus toiste tutka näyttää sadetta vaikkei sada vaan on vaan sopivasti pilvistä.

  2. Mikä on ero edellisiin talviin (suursäässä), eli kun nyt tulee matalapaineet Atlantilta ja tuovat leutoa säätä. Miten ne käyttäytyivät silloin kun täällä on kylmää ja lumista. Kylmä ilma tullee tänne idästä, mikä estää nuo virtaukset?

    1. Perusvirtaus on käynyt viime kuukausina lännen ja etelänpuolelta kuljettaen meille melko lauhaa ilmaa. Viime vuonna meille virtasi ilmaa itä-pohjois-suunnilta. Sieltä päin tulee kylmempää ilmaa. Mikä niitä virtauksia sitten estää ja toisaalta saa aikaan on matala- ja korkeapaineiden sijainnit. Ne ovat erilaiset tänä vuonna tähän vuodenaikaan kuin viimevuonna samaan aikaan.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.