Koiran ilma

Julkaistu
Kapu-koiran kanssa aamulenkillä, kuva Tiina Asula

Kapu-koira tuli viikoksi hoitoon. Koiran varustekassista löytyi normaalit varusteet: muonat, lelut ja herkut, ja niiden lisäksi vielä lämmin tikkitakki. Olin hämmentynyt.

Minulla ei ole ollut koskaan omaa koiraa ja Kapukin on aiemmin vieraillut vain muutamana päivänä keväällä tai kesällä. Milloin tikkitakkia tarvitaan? Milloin sää on liian kylmä pienelle valkoiselle koiralle?

Koirilla ei varmaan ole yhteneväistä tikkitakkiaikaa. Tietoa tikkitakeista ei paljoa löydy, mutta amerikkalaiseltä sääsivustolta löytyi sentään ”Koiran mukavuusindeksi” (Dog Comfort Index) – niminen palvelu. Palvelusta voi valita kissan tai koiran, sitten lisätä hiukan lisätietoja kuten koon ja karvan pituuden. Ja sen jälkeen saa koiralleen (tai kissalleen) päivän mukavuusindeksin.

Mukavuusindeksin mukaan Kapun mukavuustaso on tänään kolme käpälän kuvaa viidestä sekä iltapäivällä että illalla. Silloin me sitten Kapun kanssa ulkoilemme. Tikkitakista ja sen tarpeellisuudesta ei mukavuusindeksissä ollut mainintaa.

 

Yksi ajatus artikkelista “Koiran ilma”

  1. Sainpa samat speksit omille koirilleni. Täytyy muistaa tuo linkki, vaikkei se mitään tiedä. Toinen koiramme on varmaan osaksi kissa, kun vapaaehtoisesti ulos sitä saa vain lämpöisinä ja aurinkoisina päivinä. Toinen koira taas on valmis ulkoilemaan milloin vain.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.