Android-sovellus on täällä!

Julkaistu
Tältä näyttää ForecaWeather-sääennuste

Forecan suosittu ForecaWeather-sääsovellus on nyt saatavilla myös Android-laitteisiin. Sovelluksen voi käydä lataamassa ilmaiseksi Android Marketista.

Sovellusta on tällä hetkellä mahdollista käyttää suomen, ruotsin, englannin, espanjan, italian, ranskan, saksan ja venäjän kielillä. Kieli valikoituu automaattisesti kännykän kieliasetusten mukaan.

Tämä on vasta alkua. Jatkamme Android-sovelluksen kehittämistä. Seuraavaan versioon ovat tulossa mm. sade- ja pilvisyysennusteanimaatiot.

Kokeile ForecaWeather 1.0 versiota Androidille. Meistä olisi kiva saada palautetta käyttäjiltä.

21 vastausta artikkeliin “Android-sovellus on täällä!”

 1. Tätä onkin odotettu, latasin heti kun näin tämän blogikirjoituksen! Teen pientä testausta tulevina päivinä, kirjoitan sitten tänne tiivistelmän että miltä vaikuttaa. Milloin nuo pilvisyyskartat tulevat näillä näkymin? Olisi todella käytännöllinen ominaisuus kun harrastaa tähtitiedettä niin katsoa onko yöllä pilviä päällä vai ei ja mihin liikkuvat.

 2. Ihan kiva. Kunhan nuo pilvisyys- ja sadekartat tulee, niin voi olla hyvinkin hyödyllinen ohjelma. Sellainen idea minulla on, että voisi lisätä jonkinlaisia widget-mahdollisuuksia. Monissa Android-laitteissa tulee mukana valmiina weather-widget, joka näyttää paikallisen säätilan jollakin tarkkuudella, Foreca voisi erottautua mahdollistamalla esimerkiksi tulevaisuudessa näyttämällä sadetutkan tilanteen lähiseudulta, niin voisi suoraan pikavilkaisulla nähdä arviota siitä, että alkaako kohta sataa tai milloin sade loppuu ilman että tarvitsee varsinaista ohjelmaa aukaista ja etsiä karttoja sieltä.

  1. ForecaWeatherissa on itseasiassa mukana widget-ominaisuus. Nykyisessä versiossa widget tarjoaa tuoreimmat havainnot ja kahden vuorokauden sääennusteet. Sen saa käyttöön kuten Androidissa yleensäkin, eli painamalla pitkään työpöytää ja valitsemalla sitten ForecaWeather widgetin avautuvasta valikosta. Pohdimme myös sitä, miten widgetin omainsuuksia voisi kehittää jatkossa.

   1. Niinpäs onkin, minusta olisi kätevää, että widgetin päivitystahtia voisi säätää jostakin. Kun paljon on widgettejä, jotka päivittyvät esim 10min välein, joka vie tosi paljon akkua. Itselleni ehkä 2 kertaa päivässä olisi paras.

 3. Näyttää ihan lupaavalta näin alkuun.
  Se mitä olisi kiva saada mukaan on täsmäsää käyrät, esim http://foreca.fi/meteogram.php?loc_id=100658225&lang=fi
  Toinen asia mitä myös voisi mainita on että saisi säädettyä widgetin päivitysvälin, esim 1,2,3,6,12h välen.
  Latest observations ruutuun olisi hyvä saada enemmän tietoa myös.
  Tällä hetkellä näkee lämpötilan, tuuli, sääsymboli, ja teksit (esim. Cloudy and light rain).
  Voisi lisätä muut puuttuvat tiedot jotka näkyvät forecan sivuilla (tuulen hyytävyy (tuntuu kuin), ilmanpaine, kastepiste, suht. kosteus, näkyvyys, auringon nousu/lasku sekä päivän pituus
  Kielen asetus myös manuaalisesti.

  Näitä mietteitä näin alkuun :-)

 4. Testaus aloitettu täällä myös. Pari edellä jo mainittua huomiota allekirjoitan myös:
  päivitysväliä ja kieliasetusta olisi kiva päästä itse muuttamaan. Mutta ihan toimivalta vaikuttaa kokonaisuudessaan.

 5. Vaikuttaa lupaavalta. Lämpötila yläpalkkiin ja widgetin päivitysvälin valinta, niin viiden tähden sovellus!

 6. Lataan ja kokeilen. Sääsovelluksia, jotka toimivat pääosin widgeteinä, on Androidille niin huima määrä, että Forecan version pitäisi erottua perusasioilla. Ehkä suomalaisille tuo näkyykin tarkempina ennusteina.

  Mutta asiallisuus ja monipuolisuus ensisijalle, sillä pärjää pitkälle.

 7. Yksi tapa on testata montaa sääsovelmaa rinnakkain. Itselläni on AIX, Fancy Widgets ja Beautiful Widgets. Fancy ja Beautiful panostavat silmäkarkkiin ja AIX, joka on norjalainen, näyttäisi olevan tarkin. Se ennustaakin parin tunnin tarkkuudella sään vuorokauden eteenpäin.

  Toivottavasti Forecalla on useampi widget-versio valittavana. Tjaa, mutta voinhan testata minäkin…

  1. Testasin ja aika hyvältä tuntuu.

   Mutta Widgetiin saisi tulla pidempi ennuste näkyviin. Kaksi päivää, joista toinen on kuluva päivä, on aivan liian vähän. Kun siinä on lisäksi kuitenkin se kuluvan päivän suurempi symboli lämpötiloineen.

   Asetukset voisivat myös olla vähän laajempia kuin pelkkä yksikön valinta. Paikkakunnan valinta olisi siellä paljon loogisempi kuin ikkunan yläreuna. Lisäksi paikkakunnan voisi myös valita manuaalisesti koordinaattien avulla.

   Huono juttu on myös, että jos avaa tarkemman ennusteen ja käy sieltä aseuksissa, niin takaisin ennusteeseen palatessa ruutu on tyhjä ellei yhteys ole auki.

 8. Hyvä sovellus, tätä on odotettu ja kyselty lähinnä ennusteiden tarkkuuden vuoksi. Sovelluksia on marketissa todella paljon, mutta Accuweather ym. on ennusteiltaan suuntaa-antavia.

  Mutta komppaan muita: päivtysväli pitäisi olla säädettävissä ja widgettiin pitäisi saada 3-5 päivän ennuste nähtäväksi, kuten näissä tapana on. Lisäksi sovellus voisi halutessaan näyttää automaattisesti olemassaolevan sijainnin ennusteen, ilman että sitä tarvitsee erikseen aina päivittää manuaalisesti.

  Sovellus on kuitenkin nopea ja toimii hyvin. Lisäksi voisi olla mukava saada säädettyä hieman tarkemmin mitä sääasemaa ohjelma käyttää. Esim. Jos asun Helsingin ja Vantaan rajalla, niin tulee Helsingin ennuste, mutta onko se Kaisaniemestä vai esim. malmilta.. Oikea asema saattaisi olla Hki-Vantaa, joka on lähimpänä…

  Mutta testaillaan, hienoa joka tapauksessa että sovellus tuli!

 9. Widgetistä voisi olla vaihtoehtoinen puolet kapeampi versio joka säästäisi tilaa näyttämällä vähemmän tietoja.

  1. Jos käytössäsi on joku muu kuin puhelimen oma launcheri (launcher pro, launcherGo, AW-launcher), niin voit muokata widgettien kokoa, myös siis tämän.

 10. Mulla myös symbian puhelin (Nokia N8), jossa Forecan sääsovellus on erinomainen.

  Eli vastaavanlainen on varmaan koodattavissa androidillekkin…

  1. Niin, ja ollut usean vuoden. Kohtuu hyvä on myös Iphonelle, mutta ihmettelen miksei Androidille, joka on tällä hetkellä jo markkinoiden eniten käytetty alusta. Ei toki Suomessa vielä..

 11. Alko jo nyppimään pahasti kun kokeilin kolmea eri widgettiä jotka näyttivät ulkolämpötilaksi -20°C astetta kun suomalaisissa sääennustuksissa ja omassa nokassa tuntuu selvästi -30°C.

  Forecan widgetti voisi olla vähän nätimpi ja teksti sovelluksessa paikoin isompaa, mutta säätiedot pelittää! Samalla saa puhelimen lataamaan pilvi- ja sadekartat. Eikä tämä sovellus jäätynyt kun automaattinen paikannus ei ollutkaan päällä, vaan ainoastaan totesi että paikka pitää asettaa manuaalisesti.

 12. Onko teillä idiooteilla välähtänyt moinen mieleen, että on koko kasa puhelimia ja tabletteja, joihin ei pysty lataamaan mitään sovelluksia googlen androidmarketista? en ymmärrä sitä vimmaa, millä noita sovelluksia työnnetään pelkästään Androidmarkettiin ja kohta perään ihmetellään, kun laitteita on, mutta lataajia ei…

 13. Eipä asennu widget näytölle (Samsung i9103, Android 2.3). Kun widgetin raahaa näytölle vapaaseen paikkaan, niin seurauksena on aina siirtyminen suoraan Foreca Weather-ohjelmaan. Widget ei siis ”tartu” näytölle”.

 14. Eipä ole silmänruokaa tää Forecan Android widgetti, verrattuna vaikka Accuweatheriin, mutta! Tärkein on kohdillaan ja se on ennusteiden luotettavuus. Accuweather tuntuu lämpötilan suhteen arpovan ”viikon voittonumerot”, mutta totuus on jotain ihan muuta. Siihen nähden tämä on mahtava! Vielä kun saisitte koodattua selkeästi kivemman näköisen widgetin, niin bueno! Kiitos jo tästäkin! :)

 15. Widgetin ulkoasu on kyllä tavatoman ruma vrt. esim. go weather ex. Säätiedot ovat kuitenkin melko tarkat. Koittakaa satsata tuohon ulkoasuun, niin tuota widgettiä pitäisi ihan mielellään näytöllä.

 16. Widgetin pitaisi pystya nayttamaan nykyisen sijainnin mukaan eika staattista sijaintia. Eli siis valittavana jompi kumpi.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.