Meteorologi pihalla

Julkaistu
Pekka kesätyöpisteessä.

Huomenta Suomen kesäaamu on paras kesätyöpaikka mitä saatan toivoa. Vaihtelu on mukavaa. Tai oikeastaan on mukavampi olla töissä ulkona kuin sisällä. Uloshan meteorologi kuuluukin. Ulkona saa suoraan tietoa siitä miltä sää tuntuu, eivätkä kaikki havainnot ole satelliitin varassa!

Ulkotyö on tuonut mukanaan myös ennalta-arvaamattoman haasteen: kirkkaalla säällä läppärin näyttö muistuttaa peiliä. Pihalla kuvattaessa sääkartat on tunnettava ja muistettava hyvin. Nyt lämpötiloja ei voi tarkistaa kuvasta, koska siitä ei niitä näe. Mutta näkee kyllä, että onko tukka hyvin.

Ensi viikolla pääsen ensimmäiselle työmatkalleni, kun Huomenta Suomi lähetään suorana Porista. Jännittää!

3 vastausta artikkeliin “Meteorologi pihalla”

  1. olin kommentoimassa, että noiin näyttöihin saa sellaisia suojakalvoja, joiden pitäisi estää häikäisy, mutta sitten huomasinkin että kuvassa pekalla näyttäisi olevan juurikin sellainen kalvo. eivätkö nuo sitten auta lainkaan asiaa?

    1. Ehkä vähän. Ehkä heijastus olisi vielä pahempi ilman…?

  2. Myös voi laittaa näytön kirkkauden täysille että näkee vähäsen ees :)

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.