Uusi lumimyräkkä maan eteläosaan!

Julkaistu

Tasan ei käy lumionni Suomessa tällä hetkellä – piti lumesta tai ei! Lumipeite painottuu tällä hetkellä maan etelä- ja itäosaan: Helsingistä lunta löytyy, mutta paikoin länsirannikolta ja Rovaniemeltä ei.

Huomisesta alkaen lunta sataa etelärannikolle lisää. Samalla tuuli voimistuu, joten voidaan puhua kunnon lumimyräkästä! Videoennuste näyttää tältä:

 

Runsaimmat lumisateet jäävät etelänaapurimme ja Suomenlahden puolelle, mutta kyllä sadetta tulee myös meillä etelärannikolla. Kovin kauas sateet eivät yllä, esimerkiksi Tampereella sateita tullee vain vähän. Katsotaanpa ennustetta 24h sademääräksi maanantai-iltapäivästä tiistai-iltapäivään:

Lumisateen kertymäennuste (suurinpiirtein senttimetreissä) ma 7.11. klo 14 - ti 8.11. klo 14 (kuva: Foreca)
Lumisateen kertymäennuste (suurinpiirtein senttimetreissä) ma 7.11. klo 14 – ti 8.11. klo 14 (kuva: Foreca)

Lähinnä pääkaupunkiseutu – Porvoo -akselille on ennustettu yli 10 sentin kertymää, muuten etelärannikolle reilua viittä senttiä.

Sateiden lisäksi koillistuuli voimistuu maanantain kuluessa, joten vaakalunta ja huonoa näkyvyyttä on odotettavissa. Puuskaennusteen mukaan Suomenlahdella voi esiintyä jopa yksittäisiä myrskypuuskia!

Tuulenpuuskaennuste iltapäivälle ma 7.11.2016 (kuva: Foreca)
Tuulenpuuskaennuste iltapäivälle ma 7.11.2016 (kuva: Foreca)

 

Tilanne kestää parin päivän ajan, joten autoilijoiden kannattaa varautua huonoon ajokeliin ja normaalia pidempiin ajoaikoihin. Esimerkiksi tänään on pelti rytissyt, pitäkää huoli, ettei sitä pääse tapahtumaan lähipäivinä!

Lumisadetta Helsingissä 6.11.2016 (Kuva: Joanna Rinne / Foreca)
Lumisadetta Helsingissä 6.11.2016 (Kuva: Joanna Rinne / Foreca)

 

12 vastausta artikkeliin “Uusi lumimyräkkä maan eteläosaan!”

 1. Tämä marraskuun alku osoittaa että ilmatieteenlaitoksen ennustamat talvien hurjat lämpenemiset eivät tule toteutumaan. Kun aurinko ei vaikuta ja lämmitä pohjoisilla alueilla niin kylmää riittää. Jatkuvaa lounaistuulta vain ei voi olla luvassa ja näin marraskuun alussakin voi olla jo tammikuiset säät.

  1. Yksi kylmä alkutalvi ei tarkoita yhtään mitään sen enempää jääkauden kuin ilmaston lämpenemisenkään osalta, kuten ihan varmasti tiedät. Katsopa pitkän aikavälin kehitystä mihin suuntaan tässä ollaan menossa.

   1. MItä mieltä Oswald on 2010-luvun talvista ? 2009-2019, näkemättä on siis vielä talvet 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019. Ovatko 2010-luvun talvet lämpöisempiä vai kylmempiä kuin 1981-2010 talvet ?

   2. Esim. Tampere/Pirkkalan lentoasemalla 30v keskiarvo 1981-2010 talvien keskiarvo on (joulukuu-helmikuu ) -5,93C

    Talvien 2009-2016 keskiarvo on -5,77C

    Mitäs veikkaat, mitä voisi tosiaan olla 2009-2019 keskiarvo ? lämpeneekö talvet vai eivät ?
    Kun katsotaan sydäntalven tilannetta esim. Helsingistä tai Sodankylästä eli tammikuun, en jostain syystä näe mitään ilmaston lämpenemistä käyrissä ?
    http://ilmatieteenlaitos.fi/tammikuu

    1. Oswald kyseli, että mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Ollaan menossa kohti jääkautta. Se on sitä oikeaa tulevien sukupolvien todellisuutta.

 2. Osaatko muuten Joanna selittää, miksei Turun seudulle sada enää lähes lainkaan lunta (tarkennan: lumisade ei ikinä yllä meille vaikka ollaankin vain 5km rantaviivasta ja luullakseni tämäkin on vielä etelärannikkoa)? Lunta on täällä lähinnä nurmikkojen päällä juuri sen verran, että sen pystyy havaitsemaan. Nytkin näyttää olevan tulossa uusi ”lumimyrsky” jonka oletan tuovan meille sen saman 1 mm paksuudelta lunta kuin tuon edellisenkin myräkän.

 3. Lumimyräkkä on näköjään kokenut inflaation..:) Alle puolen metrin lumisadetta ei saisi sanoa ”lumimyräkäksi”. Viime viikkoinen lumimyräkkä toi sentin lunta Pohjoiselle-Uudellemaalle…:)

  1. Tässä myräkässä sentään tulee enemmän, ei ihan puolta metriä, mutta muutamassa päivässä 20-40 senttiä. :)

   1. Miten voi joku 20cm muutamassa päivässä saada aikaan noin jumalattoman kohun ja sekamelskan? Jos tulisi se 40cm päivässä, niin kai siitä jo jotain pientä vaivaa olisi tai sitten jos yli metri tulisi muutamassa päivässä.

 4. Onpa bloggaukset harventuneet. Eikä työnantaja enää maksa bloggauksista kun vain firman tuoreimmat meteorologit niitä tekevät turvatakseen työpaikkansa?

  1. Taitaa olla sen verran ”merkityksetöntä” säätä ollut pidemmän aikaa, ettei ole oikein ollut mistä kirjoitella. Itsekin huomasin kuinka käytännössä koko syksy oli hyvin tapahtumaköyhä. Ei edes kunnon syysmyrskyjä. Muusta ”jännästä” nyt puhumattakaan.

  2. Kiitos palautteesta! Kuinka usein sinusta olisi hyvä tahti uusille blogiteksteille?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.