Terveisiä Kööpenhaminasta!

Julkaistu
DaMS

Joukko pohjoismaisia meteorologeja kokoontuu kahden vuoden välein vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia. Tällä viikolla Pohjoismaisten meteorologien tapaaminen järjestetään 28. kerran. Tilaisuutta isännöi Tanskalainen meteorologinen seura. Tapahtumapaikkana on Kööpenhamina.

Konferenessiin osallistuu meteorologeja Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Suomesta. Tänä vuonna yli puolet noin 80 osallistujasta ovat tanskalaisia. Suomesta meiltä on vain neljä: kaksi meteorologia Ilmatieteen laitokselta, yksi Vaisalalainen ja minä Forecalta.

Vaikka kaikki konferenssin osanottajat ovat meteorologeja (tai työskentelevät meteorologian parissa) niin osallistujien kirjo on laaja. On opiskelijoita, jatko-opiskelijoita, päivystäviä meteorologeja, tv-meteorologeja, professoreita, monenlaista tutkijaa ja eläkeläisiä. Meistä on moneksi! Yllättävän moneksi, täällä sen huomaa.

Se, että meitä on niin monenlaisia on tapaamisen rikkaus. Konferenssin ohjelma koostuu suurelta osin osanottajien pitämistä lyhyistä esitelmistä. Aiheet ovat yhtä monimuotoisia kuin osallistujien taustat. Miten auringon aktiivisuus vaikuttaa maan keskilämpötilaan? Jos Grönlanti sulaa ilmaston lämmetessä, niin saako se uuden jääpeitteen jos ilmasto taas viilenee? Miten aerosolien koko vaikuttaa pilvipisaroiden muodostumiseen? Ja paljon muuta!

On aina mielenkiintoista oppia uusia asioita ja ymmärtää uusia näkökulmia. Minusta parasta on kuitenkin uusien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan jutustelu. Eilen pääsin vertailemaan kokemuksia tanskalaisen tv-meteorologin kanssa. Tänään kävin mielenkiintoisen keskustelun merituulta mallintaneen islantilaisen professorin kanssa.

Kolme hyvää päivää takana, vielä kaksi edessä!

5 vastausta artikkeliin “Terveisiä Kööpenhaminasta!”

  1. ”Oi jospa oisin saanut olla mukaana….” :)

  2. Vanha sanonta ”matkailu” avartaa,liekkö Tanskassa yhtään lämpimämpään kuin Suomessa,varmaan vähän?

  3. Utelias kun olen, niin tietenkin piti googlata ko. konferenssin ohjelma:). Aika mielenkiintoiselta näytti näin ”sammakkometeorologin” näkökulmastakin. Laitapa Miina tänne konferenssikokemuksia jakoon, kun olet kotiutunut.

    1. Joo, voisin kirjoittaa ainakin muutamasta mielenkiintoisimmasta aiheesta tänne. En kuitenkaan ihan heti. Ensin puhuttaa Juhannussää! Konferenssissa oli puhetta että tapahtuman sivuille lisätään vielä esiintyjien power-pointit. Sieltäkin voi käydä kurkkimassa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.