Bikinit esiin, helle tulee!

Julkaistu

Ennuste torstaille. Kuva: mtv3
Virtaus kuljettaa lämmintä ilmaa Suomeen etelän puolelta. Ensin sää lämpenee vähitellen. Tänään on vähän lämpimämpää kuin eilen ja huomenna vielä vähän lämpimämpää. Torstaina etelästä nousee Suomen rintamasysteemi, jonka lämpimässä sektorissa on helteistä ilmamassaa. Itä-Suomeen ennustetaan jopa +25 astetta.

Ihan varma ennuste ei tietenkään ole, eikä ainakaan se että miten suuressa osassa maata päästään hellerajalle. Rintamavyöhykkeen eri puolilla on keskenään ihan erilaiset kelit. Kun rintaman lämpimämmälle puolelle ennustetaan +25 niin kylmän rintaman takana jäädään alle +10 asteeseen. Eikä vielä ole ihan varmaa mihin kohtaan rintama torstaina asettuu.

Nyt näyttää siltä että säärintama parkkeeraa Länsi-Suomen ylle. Lännessä on sateiden takia viileämpää, idässä hellettä. Mutta vielä rintaman paikka voi muuttua. Jos virtaus painaa saderintaman kokonaan Suomen länsipuolelle, niin silloinhan lännessäkin on hellettä. Toisaalta, mitä idemmäksi rintama jää sen kapeammalla kaistaleella idässä on lämmintä.

Eikä hellettä ilman ukkosta. Tiukkaan säärintamaan liittyy voimakkaita ukkosta. Torstai voi olla kauden avaus paitsi auringonottajille, myös myrskybongareille.

Sattuipa sopivasti että juuri Helatorstai avaa kesän helletilin. Karjalaiset, Savolaiset, kaivakaa piknik-korit esiin. Shortsit jalkaan ja metsään. Rannalle ei kannata mennä, kun siellä on vielä veden kylmyyden takia vähän viileämpää.

Minä varmistan itselleni lämpimän vapaapäivän matkaamalla torstaiksi Mikkeliin. Mitä sinä aijot?

13 vastausta artikkeliin “Bikinit esiin, helle tulee!”

 1. Tänne päin sattuu varmaan pahin sade alue mutta on iltapäivävuoro niin ei kun töihin.

 2. Nyt olis ARKTIKAN paikka Virolahdella :)

 3. Kuinka paljon UV-säteily on tuolla kuumimmilla paikoilla Ilomantsissa tähän aikaan?

 4. Siis laihat kaivakoot bikininsä ja uimahousunsa esiin. Ei me muut kehdata.

 5. Virolahdelle näyttää tulevan ihan mukavanoloista säätä huomiseksi. Pitäisi varmaankin lähteä käymään siellä ”kotpuolessa”, jos haluaa varmistaa vapaapäiväksi lämpimän sään.
  http://www.foreca.fi/Finland/Virolahti

  Vironlahdelle (Ylöjärvellä) sensijaan näyttäisi tulevan ainakin sadekuuroja.
  http://www.foreca.fi/Finland/Ylojarvi

  1. No ei tuolla Virolahdellakaan yli 20+astetta ole. Että kovimmat helteeet hävisi täältä Kainuusta, kun ensin luvailtiin Kajaaniin yli 21 astetta, mutta nyt ei ole, kun vain 17, kun katselin äskettäin säätä.:)

 6. Täytyypä katella ne pikinit;) Tai jos myräkkä sattuu kohdalle, sitten ihaillaan (pelätään) sitä.

 7. Hehe, sateensuojassa ollaan ihan kotona.

  Mutta voiko meteorologi kommentoida, miksi Forecan ennusteet eroavat säännöllisesti vähintäänkin hiukan Ilmatieteenlaitoksen ennusteista? Onko niissä aina tosiaankin niin reilu epävarmuus, ettei löydy mitään selvästi muita todennäköisempää vaihtoehtoa? Foreca on ottanut tavakseen ehdottaa aina sitä pikkuisen ikävämpää keliä…

 8. Onpas monta kirjoitusvirhettä. Huh huh. Kai blogin kirjoittajan pitäisi kielioppi tuntea? Ja minä en ole edes lukiota käynyt.

  1. Sisältö on ainakin mulle pääasia tämän palstan blogeissa, joiden kirjoittajina on todelliset luonontieteiden asijantuntiat:). Pienet kirotusvirheet ei ole ensinkään vaaralisia, pikemminkin värittäviä……

   1. Ei kukaan ole täydellinen siis esimerkiksi kirjoitusvirheissä. Varmasti jokainen tekee kirjoitusvirehitä joskus. :)

 9. Täällä Mikkelissä sitä on prätkällä pörrätty pyhä mutta Miinaa ei ole näkynyt bikineissä eikä ilman. Harmi sinänsä.

 10. Yövedellä sai ainakin torstaina poltettua kärsän. Perjantaina oli sitten iha surkea keli, voiko tässä yhteydessä reklamoida asiasta?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.