Leskenlehti, varma kevään merkki!

Julkaistu

Nenä paloi auringossa ja katupöly on narskunut hampaissa jo monta viikkoa. Mutta eilen näin kevään ensimmäisen leskenlehden. Sen kunniaksi Kirsi Kunnaksen Leskenlehti-runo (Tiitiäisen pippurimylly, 1991)

Kevään ensimmäinen
Kun leskenlehti ilmestyy
on siihen hyvä syy:

painotuore lehtinen
kertoo meille uutisen
ja otsikoi sen huolella:
OLLAAN KESÄN PUOLELLA!

Mistä sinä tunnistat kevään?

12 vastausta artikkeliin “Leskenlehti, varma kevään merkki!”

  1. Kyllä minä edelleenkin tunnistan kevään siitä kun naiset alkavat päivä päivältä näyttämään kauniimmilta. Johtuneeko sitten eri kehonosien paljaiden pintojen lisääntymisestä vai muuten iloisista ilmeistä katukuvassa:)

    1. Kyllä se ihon näkyminenkin varmasti vaikuttaa, mutta minä tulen kyllä keväällä iloisemmaksi itsekin. Siis ennenkuin näen vastakkaisen sukupuolen edustajia missään. Riittää kun aurinko paistaa kun aamulla avaa verhoja.

      Auringon valo vaikuttaa muistaakseni silmien kautta jonnekin aivojen osaan piristävällä tavalla…

  2. Minä tunnistan kevään siitä, kun lumet sulaa, jäät sulaa ja hajoaa ja linnut visertelee. On se mukavaa, kun kesä tulee! :)

  3. ”Talitintti maaliskuussa mietti näin mielessään: – ”TITITYY… TITITYY…” ♪ ♫ ♪

  4. Varma kevään merkki on moottoripyörät. Haen tänään omani talvisäilytyksestä! :)

  5. Pääsiäinen tuli vietettyä suomen kaakkoiskulmalla. Ainakin siellä lauloi peipponen. Puolikuuta peipposesta -sanotaan. Tänä aamuna kuuden aikaan Vantaalla mustarastaat konsertoi melkoisen komeasti.

    Vielä pari vuosikymmentä sitten talitiaiset lauloi “TITITYY… TITITYY…” ♪ ♫ ♪. Nykyisin olen pannut merkille, että ne useinmiten laulaa Tityy tityy? Muistan kuulleeni jostakin, että lintujen laulu muuttuu jonkinverran ”ihmisiän” aikana?

  6. Minäkin näin eilen keskiviikkona 11 päivä ensimmäisen leskenlehden.Kasvoi Oulunkylässä sähkölinjan alla.
    Linnut livertää jo niin kauniisti ja monella on jo pesät rakenettu.
    Vantaa virtaa valtoimenaan,eikä ole ihan kamalasti tulvinutkaan vielä ,mutta luntahan on vielä jonkinverran ,jotenka saattaa pinta vielä nousta,kunhan kaikki lumi sulaa.

  7. Täällä pohjoispohjanmaan etelä-länsilaidalla joki alkaa koskipaikoista olla avoimia ja monenlaisia muuttolintuja näkee ja lämpötilat mukavasti pyrkii plussan puolelle.

  8. Kevään tietää tulleen Jyväskylään, kun huomaa juoppojen ja hihhuleiden ilmaantuneen kävelykadulle.
    Aurinko houkuttelee kaikenlaiset ihmiset ulkosalle.

  9. Joutsenten äänten kuuleminen saa minut ryntäämään ulos. Linnut on ihan pakko nähdä omin silmin. Kevät on tullut.

  10. Tänään näin kaksi perhosta. Varma kevään merkki ! Jo viime viikonloppuna näin leskenlehtiä – olivat vain valtatien varressa, ei mikään paras hetki ottaa kuvia siinä kun mennään 100km/h ohi..

  11. Tänään on Miina taikonut tänne Pohjoispohjanmaalle ei niin keväisen kelin.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.