Heurekassa on näyttely ilmastonmuutoksesta

Julkaistu

Kuva: Patu Manninen
Kävin tänään Heurekassa tutustumassa helmikuussa avattuun Klima X näyttelyyn. Se on näyttely ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksesta ihmiseen ja ihmisen vaikutuksesta siihen. Suosittelen. Klima X kiteyttää ilmastonmuutoksen hyvin. Laiskakin lukija oppii mistä on kyse kun puhutaan hiilijalanjäljestä. Näyttely on myös rakennettu hyvällä maulla. Päällimmäisenä on ”Apua, näinkö meille käy!” -tunne. Vesi ulottuu nilkkoihin asti, mutta maailmanloppukuvia ei maalailla ärsytykseen asti. Faktat puhuvat.

Meteorologin mieltä lämmittivät erityisesti näyttelyssä pyörivät videot. Kuinka ilmoja ennustetaan on 60-luvulla kuvattu meteorologin työstä kertova pätkä. Nostalginen video esittelee muun muassa laitteen jolla auringon paisteaika on mitattu. Aika jännästi! Videot paljastavat myös ettei ilmastonmuutos ole uusi puheenaihe. Jo vuonna 1984 ympäristökeskustelun aiheeksi ennakoitiin ilmastonlämpenemistä.

Eikä Klima X ole Heurekan ainoa mielenkiintoinen osuus. Osallistuin innolla myös 20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttelyn tehtävärukseille.

Oletko sinä käynyt Heurekassa?

8 vastausta artikkeliin “Heurekassa on näyttely ilmastonmuutoksesta”

  1. En ole itse käynyt Heurekassa, mutta menemme koulun kanssa Helsinkiin ja mahdollisesti käymme Heurekassa. Oletko itse ennen käynyt Heurekassa?

    1. Tämä oli ensimmäinen kerta vuosiin. Viimeksi koulun kanssa ala-asteella.

  2. Just. Pidän huolen siitä että meidän lapsia ei sinne viedä. Pikku kananen asialla Heurekassakain.. taivas putoaa… merenpinta nousee…!!! Kun todellisuudessa merenpinta on laskenut viimeiset 15 vuotta, on koko näyttely pelkkää ilmatieteenlaitoksen propagandaa. Viimeisin paljastus on ikävä alarmistisen aatteen kannalta, kun IPCC:n 1990 raportissa (jota yrittävät kovasti piilotella), näkyy selkeästi että esim. 1970 – 1978 pohjoisnavalla oli merkittävästi vähemmän jäätä kuin mitä meille uskotellaan. Kun tämä kerran pitää paikkaansa, paljastuu todellisuus että jään vaihtelu on syklittäistä ja luonnollista, eli ei ole mitään hätää.

  3. Jos Heureka alkaa tähän kyseenalaiseen todisteettomaan ilmastohömpötykseen, niin menemättä jää. Ilmasto ja lämpötilat ovat olleet muutoksessa koko maapallon olemassaolon ajan. Tämänhän nyt luulisi tietävän kaikki. Jotka omaavat omaa ajattelun ja päättelykyvyn. Lajeja on hävinnyt muutoksen takia ennenkin. Asiassa ei mielestäni ole enempää pohdittavaa. Tieteellinen puolusteleva kanta perustuu olettamiin ja keinotekoisiin laskelmiin. Tulevaisuuden historiankirjoissa voisi lukea vaikkapa näin: ”2010-luvulla koettiin yksi ihmiskunnan suurimmista huijauksista, ilmastonmuutoksesta.”
    Ja väitettiinhän maapalloakin vakaasti lätyksi, vaan kuinkas sitten asia olikin.

  4. Ei ole tullu käytyä kun asuu sen verran”kaukana” sieltäkin päin katottuna

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.