Lumituisku yllätti meteorologin

Julkaistu

Lumipyry 28.2.2012 klo 13
Olen ollut useamman päivän vapaalla, enkä siksi juuri seurannut säätä. Eilisten uutisten perusteella tiesin että lumipyry kulkee tänään maan yli itään. Osasin odottaa lunta ja tuulta. Mutta miten paljon!!! Jos minä olen tyrmistynyt lumen määrästä, niin voin vain kuvitella miten lumipyry yllättää autoilijan, joka ei ole meteorologi. Ajakaa varovasti!

Lumisade alkoi Helsingissä klo 8 maissa ja jatkuu yhä. Sakeasta sateesta lunta kertyy muutenkin paljon, mutta kaiken huipuksi tuuli kinostaa lunta tehokkaasti. Kauppamatkan aikana meidän kotikadulle (jota ei muutenkaan ole aurattu kahteen viikkoon!!!) oli kertynyt ainakin 5 cm uutta lunta. Siinä piti kahlata silmät suljettuna tuulen piiskatessa lunta hupun alle. Raju, mutta ihanan raikas ilma.

Nyt on varmaankin yhtä huono ajokeli kuin sinä perjantaina 2.3. Toisin kuin silloin, tämä pyry ei jatku loputtomiin vaan kulkee maamme yli itään. Kuten oli ennustettu! Sakein lumipyry loppuu Helsinki – Jyväskylä -linjalla ihan pian. Pääkaupunkiseudulla ajokeli onkin varmaan kaikista huonoin juuri nyt. Lunta on satanut aamusta alkaen niin että sitä on tienpinnat täynnä ja pyryttää edelleen, niin että näkyvyys on todella huono. Kun lumituisku loppuu näkyvyys paranee, mutta kertyneen lumen takia ajokeli on huono vielä iltapäivän työmatkaliikenteessäkin.

Aja varovasti ja muista turvaväli!