Irene-hurrikaani voimistuu Karibianmerellä

Julkaistu
NOAA:n ennustama hurrikaanin reitti

Karibianmerelle viikonvaihteessa syntynyt Irene-hurrikaani on kesäkuusta marraskuuhun kestävän hurrikaanikauden ensimmäinen.

Trooppinen myrsky muuttuu hurrikaaniksi kun tuulen nopeus nousee yli 33 m/s. Hurrikaanit jaotellaan viiteen luokkaan tuulen nopeuden mukaan. Irene on nyt hieman yli 40 m/s keskituulennopeudella 2-luokan hurrikaani. Hurrikaanin keskus on tällä hetkellä Dominikaanisen tasavallan ja Haitin pohjoisrannikolla. Se liikkuu luoteeseen noin 15 km/h.

Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) seuraa Irenen ja muiden hurrikaanien kehitystä osoitteessa http://www.nhc.noaa.gov/index.shtml

NOAA:n mukaan Irenen reitti on kaartumassa pohjois-luoteeseen, eli kohti Bahamasaaria. Sen ennustetaan voimistuvan seuraavan vuorokauden sisällä 3-luokan hurrkaaniksi, joka tarkoittaa jopa 60 m/s keskituulta.

Hurrikaanit muistuttavat minua siitä valtavasta määrästä energiaa jota ilmakehään on varastoitunut. Satelliittianimaatio Irenen kehityksestä on vaikuttava. Mutta maan pinnalla hurrikaanin voima on pelottava ja jälki kamalaa.

4 vastausta artikkeliin “Irene-hurrikaani voimistuu Karibianmerellä”

  1. Saapas nähdä synnyttääkö Irene kunnon matalapainetoimintaa Pohjois – Atlantille, joka johtaisi aikaisen talven ja lumen tuloon? Päästäisi hiihtämään jo paljon ennen joulua luonnon lumilla.

  2. Minua on aina kiinnostanut, miten nuo hurrikaanit ja muut myrskyt saavat nimensä.

    1. Hurrikaanien nimeämetään aakkosjärjestyksessä joka vuoden alusta alkaen. Käytössä on kuusi nimilistaa jossa on vuorotellen naisten ja miesten nimiä.

      Suomessa myrskyt saavat nimensä myrskypäivän nimimäivän mukaan.

  3. n747wp , [url=http://rrqhrgjjiwsf.com/]rrqhrgjjiwsf[/url], [link=http://ovyhosfuhytm.com/]ovyhosfuhytm[/link], http://xmunrmihddqq.com/

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.