”Allekirjoittaneen tehtäväksi jää töpselien vetely seinästä huomisen iltavuoron jälkeen”

Julkaistu

Tämä viikko on sujunut MTV3:n säätoimituksessa koulutuksen merkeissä:

Kuten lehdistössä on jo kerrottukin, Maikkarin uutis- ja ajankohtaistoimitus saa 30-vuotisjuhlien kunniaksi uuden ilmeen. Sään puolesta osa uudistuksista otetaan käyttöön ensi lauantaina. Takalan Petellä on kunnia aloittaa uuden grafiikan ja kosketusnäytön kanssa, kun taas allekirjoittaneen tehtäväksi jää töpselien vetely seinästä huomisen iltavuoron jälkeen, jolloin vanha sääjärjestelmämme on käytössä viimeistä kertaa.

Meteorologin näkökulmasta uusi järjestelmä on sekä ihana että pelottava. Itselläni tuli tänä kesänä kuluneeksi kahdeksan vuotta töiden aloittamisesta MTV3:lla ja uudistus työtapoihin on erittäin tervetullut. Toisaalta kosketusnäytön mukaantulo lisää suoraan lähetykseen jälleen yhden hallittavan elementin lisää: nyt pitäisi puhua ulkomuistista, viisoa karttoja, ottaa kontaktia katsojaan ja naputella näyttöä samaan aikaan. Uusi ohjelmisto muuttaa myös tavan, jolla meteorologi laatii sääennusteen ja grafiikat, eli oikeastaan koko työpäivän kulun. Kuitenkaan siellä kotikatsomossa muutos ei varmaan näyttäydy niin valtavana, sillä sama loppukesän sää siellä uudistettujen grafiikkojen takana majailee. Vai näyttäytyykö? Kuulisimme mielellämme palautetta lähiviikkojen aikana sään uudesta asusta. Sitä voi jättää vaikka tänne kommenttiboksiin tai MTV Median palautteeseen.

7 vastausta artikkeliin “”Allekirjoittaneen tehtäväksi jää töpselien vetely seinästä huomisen iltavuoron jälkeen””

 1. Nykyinen esitystapa jolla sääennusteet näytetään suurimmalta osin pienellä televisioruudulla, on epäselvä ja huono. Vanha tapa jolla kaikki ennusteet näytettiin meteorologin takana koko ruudulla oli ehdottomasti selkein.

 2. Kunhan ensin opiskelisitte tutkaennusteen teon.Tutkakuva on ok siihen saakka kunnes mennään ennustuksen puolelle.Silloin rävähtää sadealue lähes koko maahan seuraaviksi tunneiksi ja pieleen menee.Jos noiden mukaan ulkoilut ym suunnittelee,niin höpöä koko ennuste.Aurinko paistaa,mutta forecan tutkaennuste veikkaa sadetta.

 3. Mitähän sopimuksia se Liisa on mennyt tekemään kun se on ”allekirjoittanut?!”

 4. Tarkoittaa varmaan allekirjoittaneella sitä kuka tämän blogipostauksen lähetti.
  Mutta toivotaan että hyviä grafiikoita saadaan sääennustuksiin.

 5. Näyttö on kyllä valitettavan pieni, aikaisemmin oli parempi kun oli iso näyttö. Näköjään uusi tekniikka rajoittaa sen pieneen näyttöön koska täytyy päästä koskettamaan näyttöä korostaakseen joitain juttuja kuten eilen takala teki lähetyksessä korostaen tuulen suuntaa ja sitä että sää voi olla aurinkoista ja joillakin alueilla taas sateista. Jos suuremman näytön saisitte niin se olisi hyvä. Muiden euroopan kaupunkien lämpötilat näkyvät hyvin mutta kaupunkien nimet huonosti, johtuen tekstin pienuudesta ja näytön pienuudesta

 6. Näyttö on kyllä aivan onnettoman pieni ja sumuisen näköinen.Nyt kyllä on menty reippaasti takapakkia.
  Vanha tapa oli ehdottomasti parempi ja selkeämpi. Ottakaa uusi esitystapa käyttöön vasta,kun olette kehittäneet uuden ,mutta paremman.

 7. Näytti varsin hyvältä ainakin tänään 22.8.2011 iltaseitsemän uutisissa grafiikat – yllätyin positiivisesti. Enää ei ollut fiilistä, että miksi näytetään noin järjettömän pienestä telkusta tavaraa ja epäselvästi. Nyt on jo parempi suunta.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.