Juhannuksen vaihteleva sää

Julkaistu
Sadetutka 24.6. klo 18

Juhannusaattoa on vietetty vaihtelevassa säässä, niin kuin pitikin. Pohjois-Suomessa päivä on ollut sateinen, mutta etelämpänä on saatu vain hajanaisia ropinoita. Etelä- ja Keski-Suomessa päivää voi kuvailla jopa aurinkoiseksi.

Kaksi viikkoa sitten arvuuteltiin minkälainen sää tänään on. Näin kävi.

Kalle Kelteinen oli oikeassa, Juhannus on tänäkin vuonna vähäluminen. Mutta parhaiten säätä arvasi Maikki: ”Hämeen sydämessä on 19 astetta, puolipilvistä ja vesikuuroja. Pari astetta tietty lämpimämpää, kun ei sada. Tuulta ei haitaksi asti, joten grillata voi turvallisesti, luontokaan ei ole liian kuivaa.” Aivan oikein! Tampereella mitattiin 19 asteen lämpötiloja, pilvisyys on vaihdellut ja vesikuuroja tullut. Hyvin veikattu.

Eeva-M Järvinen oli kaukonäköinen ennustaessaan jo kaksi viikkoa sitten ”juhannuksen jälkeen alkaa tosi helteet”. Siltähän se näyttää. Ensi viikolla ankaraa hellettä on luvassa ainakin Etelä- ja Keski-Suomeen.

Huomisen sadekuuroissa on Etelä-Suomen osalta on vielä harmillisen paljon epätarkkuutta. Katson neljää eri sääennustus mallia, joista jokaisella on huomattavan erilainen näkemys siitä missä sataa. Ei auta kuin odottaa ja katsoa. Siis huomenna takaisin tutkan ääreen.

Yksi ajatus artikkelista “Juhannuksen vaihteleva sää”

  1. Yhdyssanat voisi tietysti kirjoittaakin yhteen. Ei se kai voi olla niin vaikeaa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.