Sää viilenee vappuviikonlopuksi

Julkaistu

Pääsiäisenä on saatu nauttia auringosta ja lämmöstä. Myös TeekkariWappu on alkanut hyvän sään aikaan. Lämpöaalto ei kuitenkaan jatku vappuun asti, vaan sää viilenee viikonloppua kohden.

Kesäisen lämmin ilmamassa väistyy Suomen yltä keskiviikko iltaan mennessä, ja meille virtaa viilenevää ilmaa pohjoisesta. Päivän ylimmät lämpötilat laskevat päivä päivältä viikonloppua kohden. Vappuviikonloppuna Etelä-Suomessa ollaan 10-15 asteen vaiheilla, pohjoisempana 10 asteen kieppeillä ja Lapissa jäädään alle 10 asteeseen. Etenkin sunnuntaina kohtalainen pohjoisenpuoleinen tuuli saa sään tuntumaan vielä koleammalta.

Mutta ei vappusää maailmanlopulta näytä. Jos sataa, niin vain ajoittain. Ja vappupiknik on kuitenkin ennen kaikkea asenne- ja pukeutumiskysymys. Suunnittele pikink suojaisaan paikkaa ja tarpeeksi päälle, niin luvassa on Hauska Vappu!

Sääennusteesta ja etenkin mahdollisten sateiden paikasta saa muutaman päivän kuluttua paremmin kiinni, joten tarkempi vappusääennuste seuraa lähipäivinä.