Kuinka paljon vappuna voi sataa?

Julkaistu

Vapun sääennusteen perusajatus on selvä: Sää viilenee ja muuttuu epävakaammaksi. Mutta se kiinnostavin seikka, eli sateiden paikka ja määrä on edelleen vaikea ennustaa.

Vappuaattona sadekuuroja saadaan pitkin maata, mutta vappupäivänä Etelä- ja Itä-Suomessa voi sataa ihan kaatamalla. Rankkasateet liittyvät Suomen eteläpuolelle syntyvään matalapaineen keskukseen. Sen voimistuessa myös sitä kiertävät sateet yltyvät. Ennuste on epävarma koska tuon matalapaineen reitti on vielä epävarma. Yksi malli tuo matalapaineen ja sateet sunnuntaina Etelä- ja Keski-Suomeen, toinen pitää ne maan itäpuolella. Surkeimman vaihtoehdon toteutuessa vettä sataa paikoin toistakymmentä millimetriä, lämpötilat jäävät sadealueessa +5 asteen kieppeille ja osa sateesta voi olla räntää. Parhaassa tapauksessa sekä lauantaina että sunnuntaina saadaan ”vain” sadekuuroja.

Parhaat mahdollisuudet aurinkoiselle vapulle on Pohjois-Suomessa ja länsirannikolla. Auringonpaisteessa lämpötilat voivat nousta 10 asteeseen.

Katsotaan perjantaina mihin suuntaan ennuste on kehittynyt.

Yksi ajatus artikkelista “Kuinka paljon vappuna voi sataa?”

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.