Pääsiäisen sääennusteessa on tarkentamisen varaa

Julkaistu

Pääsiäisviikonlopun 22.-25.4. sääennuste ei ole juurikaan tarkentunut Liisan alkuviikolla kertomasta. Muttei muuttunutkaan. Meille näyttäisi virtaavan lämmintä ja kosteaa ilmaa etelän puolelta. Tämän hetkisen ennusteen mukaan luvassa on myös vesisateita. Ne liittyvät matalapaineeseen, jonka tulee todennäköisesti vaikuttamaan säähämme, mutta sen reitti on vielä arvaamaton. On siis liian aikaista sanoa missä sataa, tai edes sataako.

Jos pääsiäissään yleisilme on vielä epävarma niin paikkakuntaisissa ennusteissa on sitäkin enemmän pelivaraa. Pääsiäisviikonloppuun asti ylettyvistä paikkakuntakohtaisista 10 päivän ennusteista näkee että sää on vaihtelevaa. Kun Mikkelin ennusteessa lauantaille ennustetaan sateita ja sunnuntaille aurinkoa ei sitä kannata ottaa kirjaimellisesti. Viikonloppuna voi sataa tai paistaa, luultavasti sekä että.

10 vrk sääennuste Mikkeliin

Pitääkin viikon päästä katsoa millaista säätä Mikkeliin silloin luvataan ja miten hyvä tämänhetkinen ennuste oli.