Eduskuntavaalit 2011 – sää suosii!

Julkaistu

Sää liittyy paitsi ilmastopolitiikkaan, myös siihen, miten sankoin joukoin uurnille lopulta lähdetään. Tällä kertaa äänestysinto ei taida muutenkaan olla ihan laimeammasta päästä, mutta säätä ei nyt ainakaan voi syyttää – ellei kevätaurinko sitten häikäise häiritsevästi.

Vaalipäivänä – sunnuntaina 17.4. – Suomessa tuulee lännestä. Pilvisyyttä seilannee taivaalla ainakin osassa maata, mutta se on pääosin yläpilveä tai muuten sellaista pilveä, että siitä aurinko paistaa läpi.

Joistain kaikkein paksuimmista pilvistä voi maan keskivaiheilla tulla muutama tippakin, mutta siitä määrästä ei sula edes sokeri, puhumattakaan, ettei sen takia muka voisi äänestää.

Lämpimintä on tietysti iltapäivällä ja sisämaassa, missä lämpötila kohoaa paikoitellen lähelle 15 astetta. Länsituuli tekee sen, että länsirannikolla on viileämpää, koska siellä tuulee mereltä. Tähän aikaan vuodesta myös suuret järvet vaikuttavat samoin.

Vaalimainoksia eduskuntavaaleissa 2007, Helsingin vaalipiiri. Kuva Niko Lipsanen