Pääsiäisen sää on kuin suklaamuna…

Julkaistu
Kuva: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

Pisimmät tietokonelaskelmiin perustuvat ennusteet ulottuvat jo pääsiäisviikonlopun 22.-25.4. yli, joten joitain arvioita säästä voidaan esittää. Päivitän pääsiäisennustetta täällä blogissa aina kiirastorstaihin asti. Toki pääsiäiseen on vielä kaksi viikkoa aikaa, joten tilanne voi muuttua nopeastikin – Juha valotti aihetta bloggauksessaan muutama päivä sitten.

Tällä hetkellä tilanne näyttää ennusteiden mukaan aurinkoiselta ainakin maan pohjoisosassa. Korkeapaineen keskus sijaitsee viikonlopun aikana Suomen itä-koillispuolella. Koska korkeapaine on juuri itäpuolella, tuuli käy Suomessa etelän kantilta ja näyttäisi pyöräyttävän meille lämmintä ja kosteaa ilmaa. Siten maan eteläosassa sateiden mahdollisuus on suuri, mutta lämpimän sään ansiosta tiedossa on siis vettä.

Toisaalta jos pohjoisen aurinkoinen sää toteutuu, lämpötila kohoaa jopa kymmenen asteen tienoille. Etelässäkin lämpötila pysyy tukevasti plussalla yötä päivää.

Ja muualla kuin Lapissa ei lunta enää pääsiäisenä juurikaan ole.

Yksi ajatus artikkelista “Pääsiäisen sää on kuin suklaamuna…”

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.