Katseet kesään – säätietoa veneilijöille Venemessuilla

Julkaistu
Basilikaveneet, kuva Tiina Asula

”Mitä sää on?”, kysyy Forecan päämeteorologi Petri Takala sääluennollaan Venemessuilla. Peten tunnin kestävällä sääkurssilla saa pätevää tietoa säästä ja sääennusteiden tulkitsemisestä. Kurssilla käsitellään tuulia sekä matala- ja korkeapaineita – näitä tavallisia veneilijöitä kiinnostavia asioita. Pete havainnollistaa esitystään monilla esimerkeillä pilvistä ja siitä, miten niitä voi lukea. Pete vastaa myös kysymykseensä: mitä sää oikein on.

Kaiken tämän lisäksi Pete raottaa hiukan salaisuuden verhoa ja näyttää, millaisia uusia veneilysääpalveluita Forecalla tarjolla on tulevaksi kesäksi.

Peten sääkurssi on Venemessuilla  Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 11.  ja sunnuntaina 12. helmikuuta  klo 12:30 – 13:30 Halli 3, ohjelmalava.

Tietoja Venemessujen ohjelmasta

 

3 vastausta artikkeliin “Katseet kesään – säätietoa veneilijöille Venemessuilla”

 1. Veneen ajokorttikurssi kanssa euroopan vesille… Mietin juuri tänään ostaa pienen veneen jissa 2:lle vuoteet… tai sauna vene jonnekin tänne välimerelle… tai pieni hotelli.

 2. Minusta pitäisi enempi keskittyä luotettavien sääennusteiden laatimiseen kuin puhumaan erilaisista säähän liittyvistä teorioista ja pitämään perusasioista oppitunteja säästä kiinnostuneille tavallisille ihmisille.
  Jyväskylästä käsin tarkasteltuna lämpötilatiedot ennusteissa eivät nyt pakkasten aikaan pitäneet paikkaansa edes päivän parin päähän puhumattakaan 10 vrk:n ennusteista, joita nykymuodossa on aivan turha edes laatia.

  Tällainen korkeapaine, mikä oli vallitseva Venäjän yllä, oli havaittavissa aivan vanhanaikaisella ilmapuntarillakin ja jo siitä tiesi, että kylmää on ja pitkään. Sama oli kesällä 2010, mutta hellettä. Ei siinä kovin kummoisia ennusteita tarvitse laatia osuakseen edes joskus oikeaan. Jotain on nykyaikana pielessä Suomen säätietojen tutkinnassa ja tiedottamisessa. Niin pahasti menee pieleen kaikista medioista suollettuna. Alkaa usko loppumaan ja samalla täytyy ihmetellä kuka tai ketkä syntyneet turhat kulut maksaa näinä kovina aikoina?

  Vastaus meteorologi Hutilalta muutaman vuoden takaa sähköpostiini kuvaa hyvin tilannetta tänäkin päivänä:
  ” sääennusteet pitävät paikkansa, mutta ilmat vain tuppaavat rillaamaan”. Näinkö edelleenkin mennään?

 3. Kiitoksia vinkistä:) Täytyypä mennä kuuntelemaan Peten luentoa.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.