Näitkö revontulien tanssivan?

Julkaistu

Aamun uutisissa kerrottiin maahan saapuneesta aurinkomyrskystä. Aurinkomyrsky on auringon pinnalta lähtöisin oleva magneettinen pilvi. Saapuessaan maan lähelle se reagoi maan magneettikentän kanssa ja synnyttää revontulia maapallon napa-alueille.

Voimakas aurinkomyrsky voi aikaansaada näyttävät revontulet, mutta niiden havainnointiin tarvitaan kirkas taivas. Viime yönä sää oli selkeää Pohjois-Lapissa, Pohjanmaalla ja Kainuussa. Näitkö sinä revontulien tanssivan?

2 vastausta artikkeliin “Näitkö revontulien tanssivan?”

  1. Aamulla kun katsoin forecan säätä se näytti että olisi selkeää täällä kainuussa mutta nyt näyttääkin että olisi justiinsa kahdeksan aikaan pilvistä. Näyttää siltä että jää revontulet katsomatta. :(

  2. Ursan uudesta havaintojärjestelmästä www.taivaanvahti.fi löytyy harrastajien tekemiä havaintoja erilaisista taivaanilmiöistä, myös revontulista. Tässä viime yönä raportoidut revontulihavainnot kartalla: http://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/map/12575/observation_start_time. Esimerkiksi kuusamosta löytyy pari tosi näyttävää kuvaa!: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/1513

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.