Kesän kynnyksellä taas käväistään

Julkaistu
Suuntana sisämaa, siellä lämpö. Kuva Arto Teräs / Googlen kuvahaku.

Tätä kirjoitan lauantaina, työpaikalla, ja mietin, mitäkö huomenna tekisin. On sentään vapaapäivä, ja asun riittävän sisämaassa. Sisämaassa? Niin, sillä on merkitystä: meri on vielä niin kylmä, että oli ilmamassa miten lämmin tahansa, mereltä käyvä tuuli on kylmä.

Laadin äsken viiden päivän ennusteen. Sen voi lukea MTV3:n teksti-TV:stä. Se ulottuu ensi viikon puolivälin yli. Koko maata ajatellen poutaisinta ja aurinkoisinta on heti sunnuntaina. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosan sisämaassa 17…20, Pohjois-Lapissa 10…14 astetta. Lounaanpuoleinen tuuli viilentää rannikkoa, vaikkei mitään voimakasta olekaan.

Alkuviikolla ilmamassa on ensin yhä vain lämpimämpää, mutta jo maanantain kuluessa Suomen yli itään kulkee kuurosadealue ja heti perään tiistaina toinen mokoma, tosin kapeampi. Etenkin maanantaina myös ukkostaa, yleisimmin illemmalla idässä.

Nämä sadealueet ovat kylmiä rintamia, joiden jälkeen sää on varsinkin keskiviikkona sadekuuroisen epävakaista, torstaina lounaassa on jo aurinkoisempaa, siis myös iltapäivän osalta. Päivälämpötilat ovat viitisentoista, pohjoisessa 12…15 ja Lapissa 9…13 astetta.

Tässä siis säävinkkiä kevään koitoksiin. Mahla virtaa jo puissa.

Yksi ajatus artikkelista “Kesän kynnyksellä taas käväistään”

  1. APVgmW , [url=http://yilhutxctgdh.com/]yilhutxctgdh[/url], [link=http://gfqvhzsupvgy.com/]gfqvhzsupvgy[/link], http://ttpzlolcuute.com/

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.