Kasvavatko puiden lehdet silmissä?

Julkaistu

Kuva Tiina Asula

Kevät tekee kohisten tuloaan. Tuntuu kuin pihapuiden lehdet kasvaisivat lämpimän viikonlopun jälkeen aivan silmissä. Ja ensimmäisen kunnon kevätsateen jälkeen puiden lehdet hehkuvat alkukesän kirkkaan vihreissä väreissä.

Toinen kiinnostava seikka keväässä. Vaikka lumet lähtevät ensin rannikkoalueilta, niin sen jälkeen tulee viivyttelyn aika. Rannikkoalueiden kevään tulo hidastelee aivan kuin odottaen, että sisämaassakin lumet olisivat jo sulaneet. Ja aivan yhtäkkiä kevät on sisämaassa pidemmällä.

Sitä ihmetteleekin keväisin rannikolta sisämaahan mennessään, että kuinka pitkälle kevät on ehtinyt esimerkiksi Helsingin Itä-Pakilassa verrattuna Ruoholahteen. Etäisyyden ei tarvitse olla kuin kymmenen kilometria. Syynä on kylmän meren vaikutus, joka antaa kevään ja kesän odottaa rannikolla ja saaristossa.

Niin, mutta kasvavatko puiden lehdet silmissä? Ei, kyllä ne ihan puissa kasvavat!

 

2 vastausta artikkeliin “Kasvavatko puiden lehdet silmissä?”

  1. tuo kuva on kyllä pihlajakadulta.. seppokin näkyy ikkunasta.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.