Vappusääennuste!

Julkaistu

Vapun sääennuste on vaappunut kaatosateen ja pilvipoudan välillä. Ennustus on haastava, koska matalapaine johon mahdolliset sateet liittyvät ei ole perinteinen, Atlantilta tuleva, jo olemassa oleva matalapaine. Se on vasta syntymässä Suomen kaakkoispuolelle ja siksi vaikea ennustaa. Tällä hetkellä ennuste ei ole pahin mahdollinen, joten toivotaan että se pitää:

Sekä vappuaaton että -päivän aamut ovat aurinkoisia lähes koko maassa. Päivän mittaan taivaalle nousee pilviä ja iltapäivällä sadekuurot yleistyvät. Vaikka pääosin onkin poutaa niin maan etelä- ja pohjoisosassa sadekuuroihin kannattaa varautua. Lauantaina maan keskiosassa on pääosin poutaa, sunnuntaina sadekuurot ovat yleisempiä sieläkin.

Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat enimmillään hieman kymmenen asteen yläpuolella. Sunnuntaina on lauantaita viileämpää ja etenkin sunnuntaina koillistuuli saa sään tuntumaan entistäkin koleammalta. Pohjoisessa päivän ylimmät lämpötilat jäävät 10 asteen alapuolelle, sunnuntaina alimmillaan jopa lähemmäs nollaa. Kylmintä on Pohjois-Lapissa.

Minun mielestäni aina on hyvä sää piknikille. Säähän kannattaa toki varautua, mutta eväshetkeä ei kannata perua sään takia. Mitä aiemmin aamulla vappupiknikille lähtee, sitä parempaa sää on. Koska vappu ei ole lämmin, varaa retkelle tuplaviltit, ja tuulensuojainen paikka. Varaudu sadekuuroihin mahdollisuuksien mukaan, kuravaatteilla, sateenvarjoilla, katoksella tai kuistilla.

Minä vaihdan nyt vapun ennustamisen sen viettoon, enkä päivitä blogia. Viimeisimmät ennusteet voi tarkistaa osoitteessa www.foreca.fi. Sunnuntaina viimehetken sadetilanne on paras käydä tarkistasmassa sadetutkasta, josta näkyy myös lähituntien ennuste.

Hauskaa vappua!