Nastaa!

Julkaistu
Nastalenkkarit on taas otettu käyttöön. Kuva: Tiina Asula

Meteorologikollegani Miina kertoi, että on vaihtanut polkupyöräänsä nastarenkaat. Minä taasen kävin eilen ensimmäistä kertaa tänä talvena juoksulenkillä nastalenkkarit jalassa.

Oli ihan nastaa. Juostessani kyllä aprikoin, että ovatko nastat lenkkareissa vielä vähän liikaa. Välillä jalkakäytävät olivat hyvin hiekoitetut, välillä oli jopa asfalttia, mutta etenkin alamäissä oli mukavan pitävä olo. Ei tarvinnut sipsutella.

Aina lenkille lähtiessä katson lähimmät säähavainnot. Etenkin talvella on lämpötilan lisäksi on hyvä tietää tuulen suunta, nopeus ja pakkasen purevuus (”tuntuu kuin” – lämpötila), jotta pystyy hyvällä reitin suunnittelulla välttämään purevimmat viimat ja laittaamaan riittävästi lämmintä päälle.

Eilinen lenkkisää

Seuraavalla kerralla lenkille lähtiessäni jälleen mietin, että nastoilla vai ilman. Entäs sinä?

 

 

2 vastausta artikkeliin “Nastaa!”

  1. Lähtisin kyllä itse nasta kengillä ,koska mielummin niin ,että nastat kuluu ,kuin ,että pää halkeaa tai jotain muuta niin mielummin liikun pää ehjänä! :)

  2. Menisin nastoilla.
    Vielä kun sais pienet valot kenkiin että näkyis maalla niin ois kiva. Itse olen nyrjäuttänyt nilkkani ja selkäkin tärähtänyt pimessä kun liukastuin jalkakäytävältä pimeässä.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.